Pære- og druemarmelade med rosiner og kanel


Hei,

Visste du at det har vært ostens dag i dag? 

Nei, ikke jeg heller, og for meg som er så glad i oster kunne det gjerne vært ostens dag hver dag!  Smile  Men siden jeg nå engang følger med på det som skjer i matbloggeverdenen, har jeg altså fått med meg at det er selveste ostens dag i dag, og i den anledning tenker jeg at det passer å hente frem en oppskrift på marmelade som smaker fantastisk godt til ost! 

Marmeladen lages med pærer, blå druer og mørke rosiner, og er god til alle slags oster, men eksepsjonelt god til blåskimmelsost!

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g pærebiter
♥ 300 g blå druer
♥ 100 g rosiner
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 3 dl hvitt sukker
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 dl druejuice (se tips)
♥ 1 kanelstang

 

Fremgangsmåte:

Ha pærebiter og halve druer i en kjele sammen med rosiner, hvitt og brunt sukker, sitronsaften og druejuicen.

 

 

Ha også kanelstangen i kjelen. Varm opp og la blandingen stå på middels varme til frukten begynner å avgi væske. Øk varmen og la blandingen småkoke til fruktbitene er helt møre og sukkeret oppløst og du har fått en passe tykk marmelade.

 

 

Fordel marmeladen på glass og avkjøl før servering.

 

 

Mmmm...., denne marmeladen får neppe stå i fred i kjøleskapet....  Yum

 


Myk og aromatisk Norzola sammen krydret Pære- og druemarmelade og sprøtt nøttebrød!

  Heart

 

Tips:

♥ Ønsker du litt tykkere syltetøy kan du bruke syltesukker som inneholder pektin i stedet for vanlig, hvitt sukker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker).

♥ Druejuice er supert å bruke om du får tak i og gir ekstra fyldig smak, men det går også greit å bruke vann i stedet.

♥ Marmeladen oppbevares i kjøleskapet og har nokså lang holdbarhet.

 

 

Fantastisk godt!

 


♥  ♥  ♥

 

Pære- og druemarmelade med rosiner og kanel
Ingredienser

♥ 300 g pærebiter
♥ 300 g blå druer
♥ 100 g rosiner
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 3 dl hvitt sukker
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 dl druejuice (se tips)
♥ 1 kanelstang

Fremgangsmåte

Ha pærebiter og halve druer i en kjele sammen med rosiner, hvitt og brunt sukker, sitronsaften og druejuicen. Ha også kanelstangen i kjelen.

Varm opp og la blandingen stå på middels varme til frukten begynner å avgi væske. Øk varmen og la blandingen småkoke til fruktbitene er helt møre og sukkeret oppløst og du har fått en passe tykk marmelade.

Fordel marmeladen på glass og avkjøl før servering.

Tips

♥ Ønsker du litt tykkere syltetøy kan du bruke syltesukker som inneholder pektin i stedet for vanlig, hvitt sukker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker).

♥ Druejuice er supert å bruke om du får tak i og gir ekstra fyldig smak, men det går også greit å bruke vann i stedet.

♥ Marmeladen oppbevares i kjøleskapet og har nokså lang holdbarhet.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift