Arkiv: juli 2017

27.07.2017Hei dere! Smile 

Som jeg skrev i gårsdagens innlegg, hadde jeg egentlig tenkt å poste oppskrift på en en kjempegod rabarbraterte i kveld - men etter den enorme responsen jeg fikk tidligere i dag da jeg postet bilde av disse browniesene med masse sjokolade og deilig, bløt karamell på instagram og facebook, må jeg gjøre en aldri så liten omprioritering. Grin  

Så "by popular demand" kommer her oppskriften på fantastisk gode Brownies med salt karamell!

Og ja, de er akkurat så fantastisk gode som de ser ut som!! Smile chrome  

26.07.2017


Hei søte følgere!

Ja, nå er jeg vel hjemme i Norge igjen (deilig!), og noe av det første jeg gjorde da jeg kom hjem i går kveld var å bestille en stor kasse norske jordbær! Som er verdens beste! Smile 

I tillegg til å spise jordbærene som de er (som vi har gjort her i huset omtrent hele dagen i dag), kan man lage utrolig mye godt med søte jordbær. Hjemmelaget jordbærsyltetøy med appelsin smaker for eksempel nydelig! 

23.07.2017


Hei dere!  Heart  

Håper helgen er bra så langt! Jeg nyter fortsatt herlige sommerferiedager i vakre Marbella.

Her kommer oppskriften på en deilig mandelkake som jeg virkelig kan anbefale. Ricotta erstatter en del av smøret, som gjør at denne kaken blir mindre mektig. Litt vanilje, appelsin og kanel gir nydelig smak.

Denne saftige mandelkaken har tysk opprinnelse, og er en stor, personlig favoritt!

Kaken er rask å lage og livsfarlig god!

Hvis jeg først lager denne kaken, er det ikke snakk om å klare å stoppe etter et kakestykke. Yum  

Kategorier: Nøttekaker
19.07.2017


Bak en kake med jordbær nå som jordbærene er på sitt aller beste!

Denne enkle jordbærterten består av en kjeksaktig mørdeigsbunn som dekkes med mascarponekrem og masse søte jordbær. Mørdeigsbunnen kjevles rett på platen og trenger ikke lange steketiden. Mascarponekremen smakes til med vanilje og passer utrolig godt til bærene.

Den perfekte feriekaken, som er nydelig og sommerlig i all sin enkelhet!

18.07.2017


Hei,

Her kommer en varm hilsen fra Spania. Etter en herlig uke i Malaga, har jeg nå kommet meg til Marbella og skal kose meg videre her. Etter det blir det et par uker ferie hjemme i vakre Norge. Sommerferie er topp!  Smile 

Noe av det deiligste man kan lage seg på sommeren er hjemmelaget vannmelonjuice! Det er utrolig enkelt og smaker herlig, søtt og forfriskende. Sunt er det også!  Heart

Kategorier: Drikke, Frukt og bær
14.07.2017


Hei dere! 

Dagens innlegg postes mens jeg nyter solrike sommerferiedager og smaker på kakene i Spania. Smile  Håper dere også har fine julidager!

Kakeoppskriften dere får her er en amerikansk klassiker som jeg synes smaker veldig godt på sommeren.

Amerikanske ostekaker er jo gjerne nokså mektige saker, men den syrlig sitronkremen som smøres over denne ostekaken gjør at kaken blir mye lettere og friskere på smak.

Marengsen oppå kaken får kaken til å se festlig og delikat ut.

Dette er virkelig en drøm av en kake som smelter på tungen!

Kategorier: Ostekaker
10.07.2017

 

Panna cotta med sukrede jordbær er en populær sommerdessert hos både store og små!

Når jordbær blandes med sukker og får stå en stund i kjøleskapet, vil bærene etter hvert begynne å safte seg slik at du får jordbær som ligger i en nydelig jordbærsaus. Dette smaker nydelig sammen med vaniljepuddingen. 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

Kategorier: Puddinger
07.07.2017

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Ja nå er det ENDELIG sommerferie for alvor, i hvert fall for mitt vedkommende. Det var utrolig deilig å logge av på kontoret i dag etter en nokså hektisk innspurt før ferien. Fra Det søte liv tar jeg imidlertid ikke ferie, så her vil det jevnlig komme nye oppskrifter, som alltid ellers Smile

Jeg har lenge hatt lyst til å lage slike tykke, runde vafler som jeg lenge har sett på pinterest og amerikanske matblogger, så gleden var stor da jeg fant ut hvor jeg kunne få tak i et slikt vaffeljern!  Smile  I nettbutikken til Bakeren og Kokken finnes det vaffeljern i mange varianter, blant annet dette spesielle som gir tykke, runde vafler. Det heter Sage Vaffeljern The No Mess Waffle, og på lik linje med øvrige Sage-produkter, er dette en skikkelig kvalitetsprodukt! Sage Vaffeljern kan stilles inn på ulike styrker og har en bred kant som fanger opp overflødig vaffelrøre, så du slipper søl på bordet.

Oppskriften på disse kjempegode Brownievaflene er amerikansk og gir tykke, mektige og kakeaktige vafler, som er ganske typisk for amerikanske vafler. Røren inneholder både kakaopulver, kokesjokolade og hakkede valnøtter, som gir deilig smak som ligner Brownies. Jeg har gjort noen tilpasninger i oppskriften for å få vaflene til å smake ekstra godt av sjokolade. 

Server sjokoladevaflene nystekte og varme, og gjerne med vaniljeis, jordbær og sjokoladesaus for å få en skikkelig Brownie Waffles SundaeIcon e biggrin Men disse vaflene er også kjempegode servert nystekte med bare et melisdryss!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
02.07.2017

Annonse: Slikkepott.no

Dare to love yourself as if you were a rainbow with gold at both ends.

Aberjhani


Regnbuekake (Rainbow Cake) er blant de virkelig populære kakene i amerikanske barnebursdager! Men også til andre festlige anledninger der du har lyst til å imponere med en stor, glad og fargerik kake, er denne kaken perfekt! 

Regnbuekaken består av 6 kakelag som farges i regnbuens farger. Til dette trenger du flere kakeformer (20 cm i diameter) og konsentrert konditorfarge. Kakebunnene settes sammen med en hvit vaniljesmørkrem og pyntes med fargerikt kakestrøssel.

Alt av utstyr og farger som du trenger for å lage denne stilige kaken kan du få kjøpt i den supre nettbutikken Slikkepott.no og sendt hjem til deg!  For at du skal slippe å bruke tid på å plukke frem de riktige fargene, formene og strøsselet, har Slikkepott.no nå satt sammen en spesialtilpasset produktpakke for Regnbuekake som du finner HER, og som dessuten gir 15 % rabatt! Smile

Kategorier: Andre festkaker