Panna cotta med sukrede jordbær

Panna cotta med sukrede jordbær

10.07.2017

 

Panna cotta med sukrede jordbær er en populær sommerdessert hos både store og små!

Når jordbær blandes med sukker og får stå en stund i kjøleskapet, vil bærene etter hvert begynne å safte seg slik at du får jordbær som ligger i en nydelig jordbærsaus.

 

 

Dette smaker nydelig sammen med vaniljepuddingen. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 


Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Sukrede jordbær:
♥ 1 stor kurv søte, friske jordbær
♥ 1 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Rens og del jordbærene i biter. Lett dem i en skål og ha over sukkeret.

 

 

Bland sukkeret godt med jordbærene.

 

 

Sett skålen i kjøleskapet i et par timer slik at bærene safter seg. 

 

 

Før servering: Legg jordbær på hver panna cotta og hell over jordbærsaft.

 

 

Hvem vil ha?? Smile  

 

 

Tips:

Se også Panna cotta med jordbærcoulis og Panna cotta med jordbær, hvor jeg brukte kjøpt jordbærsaft sammen med jordbærene i stedet for å la jordbærene safte seg med sukker.

Panna cottaen bør dekkes med jordbær og jordbærsaft rett før servering. 

 

 

Smak av sommer!  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Panna cotta med sukrede jordbær

Ingredienser

♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin

Sukrede jordbær:
♥ 1 stor kurv søte, friske jordbær
♥ 1 dl sukker

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Rens og del jordbærene i biter. Lett dem i en skål og ha over sukkeret. Bland sukkeret godt med jordbærene. Sett skålen i kjøleskapet i et par timer slik at bærene safter seg. 

Før servering: Legg jordbær på hver panna cotta og hell over jordbærsaft.

Tips

Se også Panna cotta med jordbærcoulis og Panna cotta med jordbær, hvor jeg brukte kjøpt jordbærsaft sammen med jordbærene i stedet for å la jordbærene safte seg med sukker.

Panna cottaen bør dekkes med jordbær og jordbærsaft rett før servering. 

10.07.2017
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter