Arkiv: september 2017

25.09.2017

Annonse: Reklame for egen bok

Hei,

I dag har det vært en spennende dag for jeg fikk vite at min nye bok "Kaker for enhver smak" har ankommet lageret til forlaget Cappelen Damm. Jeg må imidlertid smøre meg med tålmodighet til i morgen før jeg (forhåpentligvis) får se boken.

Det er så utrolig spennende, jeg både gleder og gruer meg litt, og mange tanker svirrer rundt i hodet: Hva om trykkeriet har misforstått hva som er foran og bak? Hva om sider har blitt byttet om? Hva om det er oransje skjær i bildene??? Footinmouth  Jeg prøver å legge dumt hysteri og bekymringer til side og tro på det beste..  Smile  Boken kommer nok i bokhandlene rundt omkring i landet om ikke så lenge, og jeg skal love å poste bilder av boken i sosiale medier når jeg ser den i morgen!!

I kveld arrangerte forlaget bokmøte for bokhandlere og bibliotekarer for presentasjon av høstens bøker. Jeg var med på et bokbad sammen med superflinke Trine fra trinesmatblogg.no, og krysser nå fingrene for at alle bokhandlere fikk lyst til å ta inn høstens nye Det søte liv-bok (og Trine sin såklart)! Ellers er det meste klappet og klart til boklanseringen hos Cappelen Damm på torsdag kl 18

For å tenke på noe annet, her er en skikkelig DIGG kake!!  Smile chrome 

En saftig, krydret gulrotkake med ostekrem - som blir enda bedre med masse, rennende karamell!

PS: Kaken finnes også i Karamell-kapitlet i boken sammen med 25 andre, deilige oppskrifter med karamell.  Yum  

Kategorier: Andre festkaker
23.09.2017


Hei dere!

Det er helg, og hva med å kose seg med en skikkelig klassiker: NapoleonskakeHeart

Knasende butterdeig, store mengder silkemyk vaniljekremfromasj og melisglasur med et hint av rom …

Napoleonskake er virkelig det beste som finnes!

Kategorier: Porsjonskaker
22.09.2017

Annonse: Lékué bagelsformer

Hei!

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på hjemmelagde bagels. De er jo så gode - og særlig de søte variantene! "Cinnamon Rainsin Bagels" forbinder jeg personlig med New York, for det var der jeg smakte disse første gangen. Jeg husker jeg fikk dem servert varme med smør og honning, og de var fantastiske!

Nå selges slike bagels i flere bakerier og cafeer i Norge, men hjemmelagde blir enda bedre!

Bagels lages som runde ringer, og kjennetegnes av at de skal kokes raskt før de stekes i stekeovnen. Jeg kjenner ikke til noe annen gjærbakst som går gjennom tilsvarende prosess. Kokingen før steking gjør at bagels får en veldig spesiell overflate og konsistens, nesten litt seig, men skikkelig yummy!  Yum  Siden disse bagelsene er av den søte typen, kokte jeg dem i honningvann, som gir en deilig, blank og litt karamellisert overflate på de ferdigstekte bagelsene.

Da jeg ble tilbudt å teste et nytt produkt fra Lékué som er spesielt beregnet for å lage bagels, måtte jeg jo takke ja.  Smile  Det er grossisten Hamonoya som spurte meg om å teste disse bagelformene og de selger ikke direkte til forbrukere, men jeg ser at produktet kan kjøpes blant annet i nettbutikken til Bakeren og Kokken, se HER. Det er godt mulig at det går an å lage bagels uten slike former, men det ble i hvert fall veldig enkelt med bagelformene til Lékué!  Smile  

Kategorier: Gjærbakst o.l.
20.09.2017


When coffee dreams,

it dreams of chocolate.

Kaffe, sjokolade og nøtter er en drømmekombinasjon for meg.

Dette er småkaker for kaffeelskere! Hasselnøttkakene er myke inni og noen deilige smaksbomber.

Denne oppskrifter vil du også finne i Kaffe-kapittelet i min nye kakebok Det søte liv - Kaker for enhver smak (som jeg nå har fått vite at kommer fra trykkeret på mandag .... GLEDER MEG! Smile chrome )

Oppskriften er ikke så veldig stor, og gir 16 nydelige kaker.

Kategorier: Småkaker
18.09.2017


Apples big,
Apples small,
Guess what?
I like them all!


Det går i nydelige eplekaker på alle bakeblogger for tiden (også hos meg, se gårsdagens nydelige oppskrift på Enkel eplekake Smile ), men hva med å prøve en deilig dessert med epler?!

Panna cotta er en populær vaniljepudding som passer til det meste. Her har jeg toppet panna cottaen med eplebiter som jeg har varmet med brunt sukker og kanel.

Dette ble en kjempenydelig høstdessert! 

Kategorier: Puddinger
17.09.2017


Hei,

Eplekakesesongen er her for fullt! Og vi er vel alle enige om at eplekake er noe av det beste som finnes?

Her skal du får en super oppskrift på en liten og superenkel eplekake! En sånn kake som du bare kan smelle sammen på noen minutter og så nyte en halvtime senere.  Smile  

Deigen skal bare røres raskt sammen. Den inneholder godt med sukker og ikke noe bakepulver, som gir den en litt småseig konsistens - som er DIGG!

Eplekaken lages i brødform og har en hendig størrelse hvis du bare impulsivt får lyst på noe godt.  Bare finn frem en stor kniv og del den stekte kaken i skiver.

YUM!  Yum  

Kategorier: Formkaker
15.09.2017


Mmmm, saftige og kjempegode muffins med smak av eple, bjørnebær og kanel...

Dette smaker nydelig!

Oppskriften gir ca 20 muffins.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
12.09.2017


Hei dere!

På tide med en ny, skikkelig DIGG kakeoppskrift her på Det søte liv!

Denne Oreokaken inneholder både et deilig karamellfyll og et kremete sjokoladefyll. Dobbel lykke!  Grin  

Du trenger ikke stekeovn for å lage denne kaken og bare 5 ingredienser (+ et lite dryss maldonsalt).

Kaken er lett å lage og blir en skikkelig godbit!

08.09.2017


Endelig er det helg!  Smile

Jeg må si at denne fredagskvelden har vært etterlengtet etter det som har vært en temmelig intens og hektisk uke. Denne helgen skal jeg legge alt som heter jobb, oppdrag og plikter til side og bare kose meg med å bake akkurat det jeg får lyst på der og da. Jeg har det aller best på kjøkkenet når jeg kan bake etter innfallsmetoden, uten at jeg må noe som helst. Da kan jeg komme i skikkelig modus og bake det ene etter det andre, samtidig som jeg bare får mer og mer energi... Grin Planen er jo egentlig å bake noe med epler i helgen nå som eplekakesesongen har satt inn for fullt, men kanskje jeg likevel baker noe helt annet... vi får se Smile  

Marengskaken Pavlova kjenner du helt sikkert til, og det finne mange varianter her på Det søte liv. En Pavlova skal vanligvis bugne av frukt og bær, men ingen regel uten unntak, og denne Cappuccino-pavlovaen er et vellykket unntak!

Kaken er inspirert av oppskriften til den britiske matlagingsdronningen Nigella Lawson (som jeg er superfan av), og jeg synes kaken er helt fantastisk i all sin enkelhet. Marengskaken tilsettes kaffe som gir den mild kaffesmak og lysebrun farge. Pisket krem med kakaodryss på toppen kaken ligner på melkeskummet som pleier å toppe cappuccinoen. 

Smakene av kaffe, krem og kakao er milde og perfekt avstemte!

06.09.2017

Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Ja, i dag har det regnet absolutt HELE DAGEN her i Oslo! Men jeg synes dagen har vært strålende likevel, jeg! Smile  Jeg var en tur innom forlaget Cappelen Damm i dag for å avtale nærmere opplegget for boklanseringen av min nye bok "Det søte liv - Kaker for enhver smak". Og ja, det blir KAKEFESTSmile chrome 

Arrangementet kommer til å bli avholdt i lokalene til Cappelen Damm i Oslo på sen ettermiddag torsdag 28. september. Info om klokkeslett og hvordan man melder seg på, publiseres på mandag. Jeg kan røpe at det, i tillegg til gratis servering av kaker og bobler, kommer til å bli delt ut 100 goodiebags til de første som kommer. I tillegg blir det utlodning av kjempefine gavepakker med diverse bakeutstyr til dere som tar turen innom. Selvfølgelig blir det muligheter for å kjøpe den nye boken og få den signert av meg med en personlig hilsen.

Den store nyheten for meg i dag var at jeg fikk vite at første opplag av boken er på hele 20.000 eksemplarer! Til sammenligning var første opplag av min første bok "Det søte liv - Kristines favoritter" på 3.000 eksemplarer (men det har etter hvert blitt 7 opplag... Wink ). Så det har tydeligvis allerede rent inn med bestillinger på den nye boken, og det gjør meg så glad, så glad!  Smile Du kan også forhåndsbestille boken på tanum.no hvis du vil HER. Du får da boken tilsendt straks den kommer på lager, og ikke bare får du 50 kr i rabatt i forhold til ordinær pris, men også gratis frakt.  

Men nok om boken (for i dag... Wink ) og over til dagens kakeoppskrift. Jeg synes denne deilige banankaken med bløt karamellglasur og masse valnøtter passer veldig godt på en grå og regnfylt dag som den vi har hatt i Oslo i dag. Kaken er søt, myk, varm og "really comforting", som de sier i USA. Smakskombinasjonen banan - karamell - valnøtter er supergod!

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker

Sider