Brukere online: 817
Brukere i dag: 5082
Brukere siste 7 dager: 258846
Annonse: Reklame for egen bok
Hei dere!
Ja, i dag har det regnet absolutt HELE DAGEN her i Oslo! Men jeg synes dagen har vært strålende likevel, jeg! Jeg var en tur innom forlaget Cappelen Damm i dag for å avtale nærmere opplegget for boklanseringen av min nye bok "Det søte liv - Kaker for enhver smak". Og ja, det blir KAKEFEST!
Arrangementet kommer til å bli avholdt i lokalene til Cappelen Damm i Oslo på sen ettermiddag torsdag 28. september. Info om klokkeslett og hvordan man melder seg på, publiseres på mandag. Jeg kan røpe at det, i tillegg til gratis servering av kaker og bobler, kommer til å bli delt ut 100 goodiebags til de første som kommer. I tillegg blir det utlodning av kjempefine gavepakker med diverse bakeutstyr til dere som tar turen innom. Selvfølgelig blir det muligheter for å kjøpe den nye boken og få den signert av meg med en personlig hilsen.
Den store nyheten for meg i dag var at jeg fikk vite at første opplag av boken er på hele 20.000 eksemplarer! Til sammenligning var første opplag av min første bok "Det søte liv - Kristines favoritter" på 3.000 eksemplarer (men det har etter hvert blitt 7 opplag... ). Så det har tydeligvis allerede rent inn med bestillinger på den nye boken, og det gjør meg så glad, så glad! Du kan også forhåndsbestille boken på tanum.no hvis du vil HER. Du får da boken tilsendt straks den kommer på lager, og ikke bare får du 50 kr i rabatt i forhold til ordinær pris, men også gratis frakt.
Men nok om boken (for i dag... ) og over til dagens kakeoppskrift.
Jeg synes denne deilige banankaken med bløt karamellglasur og masse valnøtter passer veldig godt på en grå og regnfylt dag som den vi har hatt i Oslo i dag.
Kaken er søt, myk, varm og "really comforting", som de sier i USA.
Smakskombinasjonen banan - karamell - valnøtter er supergod!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
Banankake:
♥ 200 g smør
♥ 175 g brunt sukker
♥ 3 egg
♥ 4 bananer
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
Karamell:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g brunt sukker
♥ 170 g lys sirup
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Banankake:
Pisk smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i sammen med vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen. Grovhakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Karamell:
Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Varm opp under omrøring og la blandingen småkoke i 25-30 minutter. Det er viktig at du rører hele tiden slik at karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Avkjøl karamellen til den er lunken og hell den deretter over banankaken i formen.
Dryss over hakkede valnøtter.
Sett kaken kjølig til karamellen har stivnet.
Del kaken deretter i firkanter.
Lukk øynene og nyyyyt!
Tips:
♥ Merk at karamellen vil bli tykkere i konsistensen av å stå i kjøleskapet. Det er derfor viktig at du ikke tar banankaken ut av formen før du heller over karamellglasuren, for ellers vil karamellen bare renne utover kaken. La kaken stå i kjøleskapet til karamellglasuren er tykk nok til at den ikke renner når du skjærer kaken i firkanter.
♥ Kaken er fin å fryse både med og uten karamellglasur!
♥ Ønsker du en nøttefri kake, er det bare å sløyfe valnøttene i oppskriften.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥
Banankake:
♥ 200 g smør
♥ 175 g brunt sukker
♥ 3 egg
♥ 4 bananer
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
Karamell:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g brunt sukker
♥ 170 g lys sirup
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 100 g valnøtter
Banankake:
Pisk smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i sammen med vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og rør inn i deigen. Grovhakk valnøttene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Karamell:
Ha alle ingrediensene til karamellen i en kjele. Varm opp under omrøring og la blandingen småkoke i 25-30 minutter. Det er viktig at du rører hele tiden slik at karamellen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Avkjøl karamellen til den er lunken og hell den deretter over banankaken i formen. Dryss over hakkede valnøtter.
Sett kaken kjølig til karamellen har stivnet og del kaken deretter i firkanter.
♥ Merk at karamellen vil bli tykkere i konsistensen av å stå i kjøleskapet. Det er derfor viktig at du ikke tar banankaken ut av formen før du heller over karamellglasuren, for ellers vil karamellen bare renne utover kaken. La kaken stå i kjøleskapet til karamellglasuren er tykk nok til at den ikke renner når du skjærer kaken i firkanter.
♥ Kaken er fin å fryse både med og uten karamellglasur!
♥ Ønsker du en nøttefri kake, er det bare å sløyfe valnøttene i oppskriften.
1 kommentar
Hei. Ser kjempegod ut, men
Hei. Ser kjempegod ut, men lurte på om det hadde gått an å få skrella vekt på bananene,, det er så vanskelig å vite, for størrelsen kan jo variere mykje..
Skriv ny kommentar