Arkiv: oktober 2017

31.10.2017


Det går raskt å lage en sjokoladekake i langpanne til Halloween! 

Bare legg på noen sorte nonstop, øyne og halve seigmenn-kropper, så forvandles overflaten på kaken til et skummelt landskap.

Dryss over litt jord (=kakesmuler), så er du der...  Icon e surprised  

29.10.2017


Her skal du få et artig tips på hvordan man enkelt kan lage en Gelekake til Halloween! Dette tipset ga jeg også i min ukentlige spalte i VG søndag og på godt.no i dag. 

Jeg er ikke spesielt glad i skumle Halloween-kaker, men en uskyldig gelékake med noen små krypdyr av lakris tåler til og med jeg.  Smile  Dette er også en kake som selv de minste barna synes er morsom å få servert!

Det er lett å lage en gelékake med fargerike lag! Bare husk på at du må bruke en helt tett form, og ikke en springform, slik at den flytende geléen ikke renner ut av formen. Det er også veldig viktig at hvert gelélag må stivne før du heller over et nytt lag.

Til Halloween har jeg brukt geléfargene oransje, grønn, gul og brun, men en gelékake kan også lages i andre farger.

Server geléen med vaniljesaus ved siden av, så blir gelékaken ikke bare stilig, men også skremmende god!

27.10.2017


Denne kaken er først og fremst deilig! Og veldig lite skummel. Akkurat slik jeg vil ha mine Halloween-kaker! Som dere vet, er jeg en smule sensitiv på den fronten... Wink  

Selve sjokoladekaken er en amerikansk "Chocolate Fudge Cake" og er virkelig fantastisk! Utrolig saftig, og 6 plater kokesjokolade i tillegg til 1,5 dl kakaopulver gir en enormt deilig sjokoladesmak.

Må smakes rett og slett! 

Halloween-effekten kommer av spøkelsesmarengs som settes på toppen av kaken som pynt. 

Det er lett å lage ansikter på marengsene med smeltet sjokolade - og disse spøkelsene er så søte at de er innafor selv for meg... Smile

Kategorier: Sjokoladekaker
24.10.2017


Hei,

Det nærmer seg Halloween, noe jeg ikke er spesielt stor fan av.  Skumle og ekle kaker som viser avkuttede fingre og blodige øyne tar jeg helt avstand fra. Hvem orker egentlig å spise dette? Jeg synes hele konseptet er helt merkelig og i grunnen nokså avskyelig. Du finner mitt utvalg av tips til svært så uskyldige Halloween-kaker HER. Min type Halloween-kake er ikke særlig skummel, men mørk i fargen kan den gjerne være. 

Her kommer noen nydelige Franske makroner ("macarons") med lakrisfyll som kan lages til Halloween - eller når som helst ellers på året for dens saks skyld. Jeg har brukt svart, konsentrert konditorfarge for å farge makrondeigen, så bortsett fra fargen, er dette en helt vanlig makrondeig som smaker deilig av mandler. I fyllet har jeg brukt sjokolade og søt lakrissirup, som smaker fortreffelig sammen. Det går fint å bruke salt lakrissirup i stedet for søt lakrissirup hvis du foretrekker det.

Resultatet blir svarte og stilige makroner, som er sprø utenpå og bløte inni, og som smaker av luksus! 

22.10.2017


Heisan!

Håper helgen har vært super! 

Her kommer oppskriften som også har vært på trykk i min spalte i VG søndagsavis og på godt.no i dag, nemlig SUPERDIGGE, seige sjokoladebrownies med et tykt lag sjokoladeglasur

Kaken inneholder mye sukker som gir kaken en litt seig konsistens, som er utrolig digg - og helt fantastisk sammen med den bløte sjokoladeglasuren!! Oppskriften er basert på Seige sjokoladeruter som jeg har hatt lenge her på bloggen, men denne gangen lagde jeg kaken til liten langpanne og så kombinerte jeg altså i tillegg kaken med tykk, kremete sjokoladeglasur. YUM! 

Kaken er utrolig lettvint å lage selv om den smaker luksuriøst, som nok også er grunnen til at den er så populær. Kaken holder seg god i flere dager og er også fin å fryse.

21.10.2017

Annonse: Västerbottensost

Hei og riktig god lørdag!  Smile

Her kommer en skikkelig perfekt oppskrift på ostescones! 

De er så raske å lage, får helt nydelig konsistens og er fantastiske på smak!  Jeg har brukt revet Västerbottensost i sconsene, som virkelig gir en kjempegod ostesmak på sconesene. 

Disse sconsene er ikke søte, men som dere vet hender det at jeg gjør et unntak fra det søte når det gjelder gode oppskrifter med ost. Yum

Server ostescones som de er, og gjerne varme med litt smør og ost på.

Nydelige som kveldsmat, til sofakos eller som tilbehør til suppe, salat eller annen lunsj eller middag. 

18.10.2017

 

Dette er drømmecupcakes for lakriselskere!

Muffinsene inneholder rømme og smaker mye sjokolade. Jeg lager dem store for å få dem ekstra myke, og lakriskremen på toppen er rett og slett vidunderlig god!

Oppskriften gir 12 store cupcakes (men du kan også lage dem mindre, se tipsfeltet i oppskriften).

Kategorier: Muffins/Cupcakes
16.10.2017


Hei dere!  Heart  

Det er fortsatt populært å bake med epler, og her får dere noen deilige porsjonskaker med eple, aprikos, kanel og sprø butterdeig!

Epleroser er små eplekaker med butterdeig som ser ut som lekre, delikate roser.

Eplerosene kan se avanserte ut, men er faktisk enkle å lage, og imponerer både store og små!

Oppskriften gir 12 stk.

11.10.2017


Hei dere!

Ja nå har jeg kommet hjem etter å ha sett Lille Eyolf på Nationaltheatret. Ibsen altså... fortsatt like aktuell! Liker så godt å gå på slike fine forestillinger (selv om innholdet kan være tragisk), la meg rive med og få egne tanker og erfaringer satt i perspektiv. 

Selv om det har blitt litt sent på kvelden nå, tenkte jeg å få postet oppskriften på denne deilige eplekaken. Det er nemlig så utrolig mange som har mast og etterlyst den etter at jeg postet bilde av kaken i sosiale medier i helgen. Og ja, denne eplekaken ble kjempegod!

I tillegg til å være saftig eplekake med masse kanelkrydder i bunnen, får kaken ekstra god smak når man drysser grovt hakkede hasselnøtter over eplene og deretter dekker over med et tykt lag bløt marengs!

Jeg lagde kaken i en stor, rund ildfast form (28 cm i diameter), som jeg synes ble veldig vellykket. Man kan alternativt bruke liten langpanne og dele kaken i firkanter. 

Kategorier: Andre festkaker, Formkaker
10.10.2017

Annonse: Bakeren og Kokken

Heisan!

Her kommer en supersaftig sitronkake, som jeg anbefaler dere alle å teste ut. Crème fraîche i kakerøren gjør at kaken blir veldig myk i konsistensen, og slik holder den seg i flere dager sålenge kaken pakkes godt inn i plast.

Jeg har brukt en klassisk formkakeform fra Nordic Ware (heter Elegant Party Bundt), som man kan få kjøpt i nettbutikken til bakerenogkokken.no. Formene til Nordic Ware er kjente for sin fenomenalt gode kvalitet, som gjør at kakene steker veldig jevnt. Nonstick-belegget gjør at kaken glir lett ut av formen - og det er jo praktisk når man ønsker en formkake med vakkert rillemønster  Smile 

Resultatet blir en helt nydelig og enkel, men likevel elegant sitronkake, som passer både til hverdags og til festlige anledninger!

Kategorier: Formkaker

Sider