Franske makroner med lakris (Liquorice Macarons)

24.10.2017


Hei,

Det nærmer seg Halloween, noe jeg ikke er spesielt stor fan av.  Skumle og ekle kaker som viser avkuttede fingre og blodige øyne tar jeg helt avstand fra. Hvem orker egentlig å spise dette? Jeg synes hele konseptet er helt merkelig og i grunnen nokså avskyelig. Du finner mitt utvalg av tips til svært så uskyldige Halloween-kaker HER. Min type Halloween-kake er ikke særlig skummel, men mørk i fargen kan den gjerne være. 

Her kommer noen nydelige Franske makroner ("macarons") med lakrisfyll - eller når som helst ellers på året for dens saks skyld.

 

 

Jeg har brukt svart, konsentrert konditorfarge for å farge makrondeigen, så bortsett fra fargen, er dette en helt vanlig makrondeig som smaker deilig av mandler.

I fyllet har jeg brukt sjokolade og søt lakrissirup, som smaker fortreffelig sammen.

 

 

Det går fint å bruke salt lakrissirup i stedet for søt lakrissirup hvis du foretrekker det.

 

 

Resultatet blir svarte og stilige makroner, som er sprø utenpå og bløte inni, og som smaker av luksus! 

 


Oppskriften gir ca. 30 makroner.


Ingredienser:

Makroner:
♥ 150 g skåldede mandler
♥ 150 g melis
♥ 60 g eggehvite
♥ 35 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 150 g sukker
♥ 60 g eggehvite
♥ konsentrert, svart konditorfarge

Lakrisfyll:
♥ 125 g kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ss lakrissirup

 

Fremgangsmåte:

Finmal mandler og bland dem med melis. Pisk 60 g eggehvite til marengs med 35 g sukker. Kok vann og 150 g sukker i noen minutter og hell den varme laken i marengsen. Fortsett å piske kraftig i 5-10 minutter til. Vend inn resterende 60 g eggehvite og mandel-/melisblandingen. Farg mandeldeigen svart med konsentrert konditorfarge.

Sprøyt ut runde makroner på bakepapirdekkede stekeplater. La de stå og tørke i romtemperatur i 30 minutter. Stek dem deretter midt i ovnen ved 160°C i 8-12 minutter. De er ferdige når de løsner lett fra bakepapiret, men de skal fortsatt være myke inni. Avkjøl makronene til de er helt kalde.

Til fyllet kokes kremfløten opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket sjokolade. La sjokoladen smelte i fløten og rør inn lakrissirup. Avkjøl blandingen til den har tykk smørekonsistens.

Fyll makronene med lakriskremen.

 


D.E.L.I.C.I.O.U.S!

 

 

Tips:

♥ 120 g eggehvite tilsvarer ca 4 stk eggehviter, men du bør for sikkerhets skyld måle opp mengden. Eggehvitene bør helst være romtempererte (la de gjerne stå ute i rommet over natten).

♥ Svart, konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge) fås kjøpt i en rekke kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr. 

♥ Jeg har brukt denne type søt lakrissirup fra Johan Bülow. Produktet finnes i enkelte spesialforretninger (f eks Maschmanns matmarked og på Steen & Strøm i Oslo) og fås også kjøpt på nett. Håper produktet kommer i vanlige matbutikker snart! 

 

 

♥ Flere nyttige tips finner du i grunnoppskriften på "Franske makroner (Macarons)" og mange flere varianter av Macarons her på Det søte liv.

 

Pynt gjerne makronene med spiselig sølvflak for ekstra fin finish!

 

 

Spiselige sølvflak fås kjøpt i enkelte butikker som selger kakepynteutstyr.

Sølvflakene legges på makronene med pinsett og kan eventuelt festes med en bitteliten dråpe spiselig lim. 

 

 

Nyt! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Franske makroner med lakris (Liquorice Macarons)

Ingredienser

Makroner:
♥ 150 g skåldede mandler
♥ 150 g melis
♥ 60 g eggehvite
♥ 35 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 150 g sukker
♥ 60 g eggehvite
♥ konsentrert, svart konditorfarge

Lakrisfyll:
♥ 125 g kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ss lakrissirup

Fremgangsmåte

Finmal mandler og bland dem med melis. Pisk 60 g eggehvite til marengs med 35 g sukker. Kok vann og 150 g sukker i noen minutter og hell den varme laken i marengsen. Fortsett å piske kraftig i 5-10 minutter til. Vend inn resterende 60 g eggehvite og mandel-/melisblandingen. Farg mandeldeigen svart med konsentrert konditorfarge.

Sprøyt ut runde makroner på bakepapirdekkede stekeplater. La de stå og tørke i romtemperatur i 30 minutter. Stek dem deretter midt i ovnen ved 160°C i 8-12 minutter. De er ferdige når de løsner lett fra bakepapiret, men de skal fortsatt være myke inni. Avkjøl makronene til de er helt kalde.

Til fyllet kokes kremfløten opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket sjokolade. La sjokoladen smelte i fløten og rør inn lakrissirup. Avkjøl blandingen til den har tykk smørekonsistens.

Fyll makronene med lakriskremen.

Tips

♥ 120 g eggehvite tilsvarer ca 4 stk eggehviter, men du bør for sikkerhets skyld måle opp mengden. Eggehvitene bør helst være romtempererte (la de gjerne stå ute i rommet over natten).

♥ Jeg har brukt denne type søt lakrissirup fra Johan Bülow. Produktet finnes i enkelte spesialforretninger, på Steen & Strøm i Oslo og fås også kjøpt på nett. Håper produktet kommer i vanlige matbutikker snart! 

♥ Flere nyttige tips finner du i grunnoppskriften på "Franske makroner (Macarons)" og mange flere varianter av Macarons her på Det søte liv.

3 kommentarer

Hei!
Disse så veldig gode ut!

Hvor får man tak i svart konditorfarge?

Jeg fant sort pastafarge på kitchn :)

Dersom man ikke har lakrissirup, kan man bruke lakrisekstrakt istedenfor? Eventuelt hvor mye da?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet