Arkiv: august 2018

31.08.2018

Annonse: Bakeren og kokken

Hei, hei! Heart

Det er endelig fredag og her skal du få et nydelig tips på hvordan du kan gjøre noe ekstra ut av helgefrokosten:

Ved å erstatte hvetemel med havremel i pannekakerøren, får du grove, sunne havrepannekaker, som gjerne kan spises til frokost! 

Min favoritt er å servere havrepannekakene med tykk, gresk yoghurt, lønnesirup og pekannøtter. Mmm...  Pannekakene er også kjempegode med syltetøy og bær - gjerne hjemmelaget syltetøy som jeg har brukt her. 

For å få perfekte pannekaker, kan jeg forresten anbefale å anskaffe deg en skikkelig pannekakepanne! Jeg har her testet pannekakepannen fra det franske kvalitetsmerket de Buyer som du får kjøpt HER i nettbutikken til Bakeren og kokken. Dette er en ekte fransk restaurantstekepanne i karbonstål som blir bedre jo mer den brukes. Dette er altså utstyr som finnes i proffe, franske kjøkken! Stekepannen har perfekt pannekakestørrelse og fordeler varmen godt slik at pannekakestekingen går som en lek! 

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
28.08.2018

Hei,

Jeg fikk igjen lyst til å lage en kjernesunn rawfood-kake Smile (se fra før Raw blåbærkake og Raw bringebær- og vaniljekake her på Det søte liv). 

Denne varianten lages med lime og avokado og får lekker, lysegrønn farge. Lime og honning gir nydelig smak.  

Bunnen er kanskje det aller beste ved denne kaken, med masse pekannøtter, bløte dadler og kokos.

Pynt kaken med friske bær og du får en innbydende og veldig smakfull kake, som er så sunn at du kan kose deg med den når som helst på dagen! 

Kategorier: Andre festkaker
27.08.2018


Med noen få ingredienser kan du trylle frem verdens enkleste og beste epleterter!

Jeg bruker ferdigkjøpt butterdeig som jeg dekker med vaniljekrem, eplemos, epleskiver og hakkede hasselnøtter.

Et lite melisdryss, og vips er desserten klar!  

26.08.2018

Annonse: Adlibris.no

Hei,

Håper helgen har vært BRA! Smile chrome

Det har min vært - mye takket være denne deilige kaken!

Dette er myke kanelkakebunner som jeg har satt sammen med hjemmelaget vaniljekrem og eplekompott. Hele kaken er deretter dekket med en nydelig mascarponekrem som smaker vanilje, og et kaneldryss. 

Mmmmm... virkelig en nytelse av nydelige, milde smaker som passer veldig godt sammen. Og det trenger slett ikke å være fest for å kose seg med denne kaken.  Wink  

Det vakre fatet du ser på bildet med tilhørede asjetter, skåler og krus er i dus grønnfarge og passer perfekt til høstens kaker. Serviset er fra serien "IMK" (som står for In my Kitchen") og fås kjøpt til meget gunstige priser i nettbutikken til Adlibris.no, som for øvrig har utrolig mye flott i kategorien for Kjøkken og servering

Kategorier: Andre festkaker
23.08.2018


Å, endelig nærmer det seg helg!

Denne helgen som kommer gleder jeg meg ekstra mye til, for jeg har minimalt med planer (bortsett fra bakeplaner da... Wink ), noe jeg synes er superdeilig! 

Et godt mattips til helgen er denne kjempegode paien med chèvre og ferske fiken. Paien har kremete fyll og serveres varm med flytende honning. 

NAM! 

22.08.2018


Lapper er små, tykke, myke pannekaker som er kjempepopulære!  

Det klassiske tilbehøret er syltetøy, men prøv dem også sammen med en kremete og deilig brunostkrem. "Brunostkrem" høres kanskje litt gammeldags ut, og som hentet rett ut fra bondelandet, men legg fordommer til side og prøv!

Dette er nemlig skikkelig godt!  Smile

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
22.08.2018


Brunostkrem er rask å lage og smaker kjempegodt sammen med nystekte lapper, lefser eller vafler. 

Kan også brukes som fyll for eksempel i en vaniljekake. 

21.08.2018


Myk kokoskake dekket med tykk, søt marengskrem og friske bringebær.  Heart 

... Tenker dette er en grei "midt i uken"-kake..  Wink

20.08.2018


Digg frokost som det er verdt å stå opp for!  Smile

Konseptet kjøleskapsgrøt går ut på at man rører raskt sammen ingrediensene på kvelden og setter i kjøleskapet over natten, så har man en deilig grøt til frokost morgenen etter.

Kategorier: Grøt og kompott
19.08.2018


Hei,

Håper helgen har vært bra! 

For mange skolebarn har dette også vært den siste feriehelgen. På mandag er det slutt på skoleferien og det er igjen tid for lekser og smøring av matpakker. Men la oss nå sørge for at hverdagene blir hyggelige og smakfulle, de også!  Smile 

Kneippbrødet er basert på sammalt hvetemel og er vel det mest tradisjonelle matpakkebrødet her i Norge. Hvor grovt man liker brødet er selvfølgelig en smaksak. Jeg har tidligere laget en nokså "snill" variant, se oppskrift på Mykt kneippbrød. Her kommer en annen og grovere variant som jeg har kalt Grovt kneippbrød, og som også er veldig godt.

Rett og slett et kjekt hverdagsbrød! 

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider