Chèvre- og fikenpai

23.08.2018


Å, endelig nærmer det seg helg!

Denne helgen som kommer gleder jeg meg ekstra mye til, for jeg har minimalt med planer (bortsett fra bakeplaner da... Wink ), noe jeg synes er superdeilig! 

Et godt mattips til helgen er denne kjempegode paien med chèvre og ferske fiken. Paien har kremete fyll og serveres varm med flytende honning. 

NAM! 

 

 


Ingredienser:

Paibunn:
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ss melis
♥ 160 g smør
♥ 100 g seterrømme

Fyll:
♥ 5 egg
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g chèvre
♥ 8 ferske fiken

Servering:
♥ 0,5 dl flytende honning


Fremgangsmåte:

Paibunn:

Ha mel og melis i en food processor. Ha i mykt smør i klatter. Kjør blandingen sammen så smøret smuldrer seg godt sammen med det tørre. Ha så i seterrømmen og kjør videre til deigen samler seg.

Spray en paiform (24 cm i diameter) med formfett og trykk deigen jevnt utover i formen.

 

 

Legg på et stykke bakepapir og fyll formen opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner, se tips).

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 180°C i 15 minutter. Ta paien ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og kulene. Stek paibunnen videre midt i ovnen ved 180°C i 5 minutter til. Ta paibunnen ut av ovnen.


Fyll:

Visp sammen egg og kremfløte. Hell blandingen i paiformen.

Del chèvren i store, "chunky" biter. Skjær av stilken på fikenene og del dem på midten. Fordel chèvrebitene og halve fiken utover i paien.

 

 

Sett paien tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca 20-25 minutter. Paien er ferdigstekt når den er gyllen på overflaten og du ser at fyllet begynner å stivne (det stivner ytterligere ved avkjøling). Ta paien ut av ovnen.

 

 

Hell over flytende honning.

 

 

Server paien mens den fortsatt er lunken.

 

 

Tips:

♥ Når du forsteker en paibunn, er det lurt å dekke over med bakepapir og fylle opp med keramiske bakekuler. Tørkede erter eller bønner gjør sammen nytten. Dette forhindrer at kanten på paibunnen krymper nedover under forstekingen. 

♥ Bruk gode råvarer for god smak. Jeg bruker chèvre av merket Soignon, som har en veldig god og avbalansert chèvresmak - ikke for sterk og ikke for svak.

 

 

Ferske fiken bør være fine og lyserøde på innsiden (ikke brune flekker) og som honning bruker jeg helst gresk akasiehonning. 

 

 

♥ Jeg gjorde det ikke denne gangen, men dryss gjerne noen grovt hakkede valnøtter på toppen av paien før du heller over honningen. 

 


 


Dette er skikkelig godt! 

 

 

Sukk....  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Chèvre- og fikenpai

Ingredienser

Paibunn:
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ss melis
♥ 160 g smør
♥ 100 g seterrømme

Fyll:
♥ 5 egg
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g chèvre
♥ 8 ferske fiken

Servering:
♥ 0,5 dl flytende honning

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha mel og melis i en food processor. Ha i mykt smør i klatter. Kjør blandingen sammen så smøret smuldrer seg godt sammen med det tørre. Ha så i seterrømmen og kjør videre til deigen samler seg.

Spray en paiform (24 cm i diameter) med formfett og trykk deigen jevnt utover i formen.

Legg på et stykke bakepapir og fyll formen opp med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner, se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 180°C i 15 minutter. Ta paien ut av ovnen og fjern forsiktig bakepapiret og kulene. Stek paibunnen videre midt i ovnen ved 180°C i 5 minutter til. Ta paibunnen ut av ovnen.

Fyll:
Visp sammen egg og kremfløte. Hell blandingen i paiformen.

Del chèvren i store, "chunky" biter. Skjær av stilken på fikenene og del dem på midten. Fordel chèvrebitene og halve fiken utover i paien.

Sett paien tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca 20-25 minutter. Paien er ferdigstekt når den er gyllen på overflaten og du ser at fyllet begynner å stivne (det stivner ytterligere ved avkjøling). Ta paien ut av ovnen og hell over flytende honning.

Server paien mens den fortsatt er lunken.

Tips

♥ Når du forsteker en paibunn, er det lurt å dekke over med bakepapir og fylle opp med keramiske bakekuler. Tørkede erter eller bønner gjør sammen nytten. Dette forhindrer at kanten på paibunnen krymper nedover under forstekingen. 

♥ Bruk gode råvarer for god smak. Jeg bruker chèvre av merket Soignon, som har en veldig god og avbalansert chèvresmak - ikke for sterk og ikke for svak. Ferske fiken bør være fine og lyserøde på innsiden (ikke brune flekker) og som honning bruker jeg helst gresk akasiehonning. 

♥ Jeg gjorde det ikke denne gangen, men dryss gjerne noen grovt hakkede valnøtter på toppen av paien før du heller over honningen. 

23.08.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet