Arkiv: juni 2020

27.06.2020


Hei, hei!

Innimellom alle julekakene (ja, jeg baker fortsatt til juleboken som kommer i oktober Smile ), blir det en og annen sommerkake også!

Denne nydelige rullekaken er lett og sommerlig, og er enda en variant av min favorittrullekake, som jeg har kalt Swissrull marengs.

Marengsen inneholder vaniljekrempulver, som både gir deilig vaniljesmak og som gjør at marengsbunnen holder seg myk. Rullekaken fylles med pisket fløtekrem og masse søte moreller. 

Rett og slett en drøm av en sommerkake!  

Kategorier: Rullekaker
21.06.2020


Nydelig og sommerlig banankake! 

Kategorier: Formkaker
16.06.2020

Når det er så fint og varmt vær at det eneste man orker å lage er Iskaffe! 😎

Det har vært stille fra meg i det siste, og jeg får skylde på det deilige sommerværet (og litt at jeg jobber med min julekakebok som utgis i oktober). 

Iskaffe er noe av det beste som finnes når solen steiker! 

Jeg har fra før noen forskjellige varianter av iskaffe her på Det søte liv. Dette er den enkleste! 

Kategorier: Drikke
06.06.2020


Hei,

Hva sier du til en porsjon seige sjokoladebrownies med cookie dough-frosting og mørk sjokoladeglasur? 😍  

Mange synes at det beste ved å lage cookies er å gomle på deigen. For disse vil nok denne oppskriften være midt i blinken!

Dette er en deilig, amerikansk oppskrift på myke sjokoladebrownies som dekkes med en krem som består av cookie-kakedeig (!) og sjokoladeglasur. Det er et viktig poeng at kakedeigen ikke inneholder egg, så den er trygg å spise uten å ha vært stekt. Kaken er mektig, så ikke skjær den i for store biter.

Kakebitene er fine å fryse, de tiner raskt og er veldig gode!

04.06.2020


Hei!

I dag blir det en nydelig rabarbradessert her på Det søte liv!

Dette er en herlig variant av den kjente norske desserten som heter Tilslørte bondepiker, som består av lagvis med eplemos, stekt kavring og pisket fløtekrem.

Her har jeg laget Tilslørte rabarbrapiker!  Smile 

Jeg har byttet eplemosen med kokt rabarbrakompott, som jeg har lagt lagvis med havrekjeks som jeg har stekt sammen med krydder og hasselnøtter, og så en deilig mascarponekrem. Jeg har tilsatt noen jordbær i rabarbramosen fordi jeg synes det gir en lekker rødfarge på mosen. Dessuten er jo rabarbra og jordbær en fantastisk bra kombinasjon! 

01.06.2020


Hei,

Håper du har kost deg med pinse og det fantastiske været! Denne helgen har det virkelig vært norsk sommer på sitt aller beste!

Noe annet som er på sitt beste for tiden er rabarbraen. Syrligheten fra rabarbraen passer ekstra godt sammen med det søte i hjemmebakte kaker.

At rabarbra er herlig i kombinasjon med kanel har jeg funnet ut før, blant annet i Rabarbrapai med kanel og rosiner, Cheesecake med rabarbra og kanel og Rabarbrasuppe med brunt sukker og kanel.

Denne gangen forsøkte jeg meg på noen skikkelig myke, søte kanelmuffins med små rabarbrabiter. Trikset for å få muffinsene så myke er masse rømme i deigen. Muffinsene ble fantastisk gode! 

Kategorier: Muffins/Cupcakes