Iskaffe

Iskaffe

16.06.2020

Når det er så fint og varmt vær at det eneste man orker å lage er Iskaffe! 😎

Det har vært stille fra meg i det siste, og jeg får skylde på det deilige sommerværet (og litt at jeg jobber med min julekakebok som utgis i oktober). 

Iskaffe er noe av det beste som finnes når solen steiker! 

Jeg har fra før noen forskjellige varianter av iskaffe her på Det søte liv. Dette er den enkleste! 

 

 

Oppskriften passer til 1 stort glass. (Jeg firedoblet og lagde 4 porsjoner.)
 

Ingredienser:

♥ 1,5 dl kaffe (eller en espresso)
♥ 1 ss sukker (eller annen, valgfri søtning)
♥ 2 dl melk
♥ 5 isbiter


Fremgangsmåte:

Bland kaffe med sukker eller annen ønsket søtning (eller dropp søtningen helt hvis du foretrekker det).

La kaffen gjerne stå og avkjøles en stund.

 

 

Fyll opp med ønsket mengde kald melk.

 

 

Legg isbiter i glasset.

 

 

Iskaffen er ferdig, og du kan sette deg i solen!  Smile chrome

 

 

Tips:

♥ Målene angitt i oppskriften er veiledende, så tilpass mengden på alle ingrediensene etter din egen smak. 

♥ Vil du hive deg på årets store insta-trend, så lag i stedet en Dalgona (Koreansk iskaffe)

♥ Kjør ingrediensene i en blender for å lage en stilig Frappuccino iskaffe

♥ Får du kaffe til overs, bør du lage kaffeisbiter og oppbevare dem i fryseren. Med dem kan du lage Iskaffe med kaffeisbiter

♥ Er du klar for å skeie ut, kan du lage iskaffe med vaniljeis, sjokoladesaus og krem - se Luksus iskaffe med vaniljeis

♥ Det er også herlig å helle varm kaffe over kald vaniljeis, se Affogato al caffe.

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Iskaffe

Ingredienser

♥ 1,5 dl kaffe (eller en espresso)
♥ 1 ss sukker (eller annen, valgfri søtning)
♥ 2 dl melk
♥ 5 isbiter

Fremgangsmåte

Bland kaffe med sukker eller annen ønsket søtning (eller dropp søtningen helt hvis du foretrekker det).

La kaffen gjerne stå og avkjøles en stund.

Fyll opp med ønsket mengde kald melk.

Legg isbiter i glasset.

Iskaffen er ferdig, og du kan sette deg i solen! 

Tips

♥ Målene angitt i oppskriften er veiledende, så tilpass mengden på alle ingrediensene etter din egen smak. 

♥ Vil du hive deg på årets store insta-trend, så lag i stedet en Dalgona (Koreansk iskaffe)

♥ Kjør ingrediensene i en blender for å lage en stilig Frappuccino iskaffe

♥ Får du kaffe til overs, bør du lage kaffeisbiter og oppbevare dem i fryseren. Med dem kan du lage Iskaffe med kaffeisbiter

♥ Er du klar for å skeie ut, kan du lage iskaffe med vaniljeis, sjokoladesaus og krem - se Luksus iskaffe med vaniljeis

♥ Det er også herlig å helle varm kaffe over kald vaniljeis, se Affogato al caffe.

16.06.2020
Desserter: 
Sesong: 

1 kommentarer

Nei nei nei. Totalt uenig!! Du må ha kaffe presse som du heller melken i, så bruker du presse opp og ned mange nok ganger til at melken blir en god skummet krem, så heller du det opp i espressoen.
Det høyner iskaffe så ekstremt

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter