125-års jubileumsarrangement for Viking Melk på Toten! Kokkeshow med Pascal, Husmorlykke og Det søte liv!

Sponset innlegg.

NORGES ELDSTE DAGLIGVARE VIKING MELK FYLLER 125 ÅR!

Norske Doktor Olav Johan Sopp lyktes i 1891 å utvikle en metode for å produsere hermetisert, kondensert melk uten tilsatt sukker. Viking Melk ble raskt en suksess, og tidlig på 1900-tallet gikk hele 15 prosent av den årlige norske melkeproduksjonen med til å produsere produktet. Fra melkefabrikken på Kapp ved Mjøsa ble det revolusjonerende produktet i sin tid solgt verden over, på eksotiske destinasjoner som Cuba og Panama til Kina, Filippinene, og Japan.

Visste du at Nansen tok Viking Melk med på sine ekspedisjoner?!

Noe av det fine med å bruke Viking Melk, i tillegg til den lange holdbarheten, er at melken har mange av fløtens egenskaper, men likevel mye lavere fettinnhold. I kaker og konfekt gir Viking Melk en svak karamellsmak som er supergod!

Søndag 11. september markeres 125-års jubileet der det hele begynte – på Melkefabrikken på Kapp, ved Mjøsas bredder.  Nestlé Norge inviterer voksne, barn og unge  til gratis feiring med leker, vikingskip, kaffe, Viking-vafler, en gigantisk bursdagskake og matmarked med lokale matprodusenter.

Under feiringen blir det kokkeshow med bloggeren Husmorlykke, meg fra Det søte liv (jeg viser hvordan man kan lage sjokoladekake og superdeilig fudge med Viking Melk) og så kommer ingen ringere enn mesterkonditor Pascal Dupuy! Du ser detaljene i programmet ovenfor.

Den store begivenheten feires i samarbeid med Østre Toten kommune, Mjøsmuseet og Kapp Næringshage.

Jeg gleder meg stort til dette arrangementet, og jeg synes det er ekstra gøy at det skjer på Kapp siden jeg har besteforeldre som kom fra Østre Toten og derfor har mye familie der.

Bor du i nærheten av Kapp, håper jeg du tar turen og hilser på meg!


   Smile chrome

 

 

*Deler av teksten og bildet ovenfor er hentet fra pressemelding sendt ut av Nestlé Norge, som produserer Viking Melk.

 

Bloggkategori