Kanelkake med karamelliserte pekannøtter og yoghurtkrem

Sponset innlegg.

Har du prøvd å bake med gresk yoghurt? Hvis ikke, er det noe du absolutt burde gjøre, for yoghurt gir veldig myke og gode kaker.

Her har jeg laget en nydelig kake som ikke bare blir saftig på grunn av yoghurten, men som dessuten får deilig julesmak av kanel, valnøtter, en skvett whisky, et lag melisdryss og karamellisete pekannøtter på toppen.

 

 

Jeg serverer en hvit og søt yoghurtkrem ved siden av, som er bare helt utrolig god!  Yum 

 

Jeg elsker denne yoghurtkremen!  Yum

 

Nydelig kake!

 

 

Ingredienser:

Kanelkake med valnøtter:
♥ 175 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 3 dl gresk yoghurt (gjerne FAGE Total 0 %, se tips)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 20 g kanel
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl whisky
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ melisdryss

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 2 dl sukker
♥ 125 g pekannøtter

Yoghurtkrem:
♥ 350 g gresk yoghurt (gjerne FAGE Total 0 %, se tips)
♥ 1 dl flytende honning
♥ 1 dl melis
♥ 4,5 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte:

Karamelliserte pekannøtter:

Du kan godt starte med å gjøre klar de karamelliserte nøttene.

Finn frem et stykke bakepapir og legg det klart på bordet ved siden av ovnen.

Smelt sukkeret i en teflonbelagt stekepanne til det blir lysebrunt og flytende (pass deg så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt!). Ta stekepannen fra platen og bland i pekannøtter. Rør raskt rundt så pekannøttene blir mest mulig dekket av det smeltede sukkeret. Ha de karamelliserte pekannøttene straks over på bakepapiret. Bruk to gafler og skill nøttene litt fra hverandre. Vær rask, for det smeltede sukkeret stivner fort.

 


Avkjøl til de karamelliserte pekannøttene er helt kalde. Brekk da nøttene litt fra hverandre og hakk dem opp grovt med en stor, skarp kniv.
 

Kanelkake med valnnøtter:

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til du får en luftig smørkrem. Bland i gresk yoghurt, vaniljesukker, bakepulver og kanel og rør alt godt sammen. Vend så i hvetemel og whisky til en klumpfri kakedeig. Vend i grovt hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter, eller til den er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen. Ta kaken så ut av formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat.

Sikt over et tykt lag melis og legg på karamelliserte pekannøtter.

 


Yoghurtkrem:

Yoghurtkrem smaker deilig ved siden av denne kaken.

Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle. I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen.

Vend den piskede kremen inn i yoghurten.

 

 

Deilig, deilig kake!

 

 

Tips:

♥ Det går fint å bytte pekannøttene ut med valnøtter i stedet.  Bare bland dem med smeltet sukker på samme måte som beskrevet i oppskriften.

♥ Gresk yoghurt fra FAGE fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, blant annet i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.  FAGE har nå lansert produktet Total 0 % som er gresk yoghurt som er like tykk og kremete i konsistensen som gresk yoghurt vanligvis er, men som faktisk likevel har 0 % fettinnhold. Se mer om produktet HER.

 

 

FAGE Total 0 % kan brukes både i kaken og til å lage yoghurtkremen.

♥ Denne yoghurtkremen som du får oppskrift på her er deilig til mange slags kaker og desserter. Prøv den for eksempel sammen med en fruktsalat. 

 

 

♥ Denne kanelkaken er veldig myk og god, og tåler fint å fryses.

 

 

Jeg bare elsker yoghurtkremen sammen med kaken!

 

 

NAM!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥


Denne oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandlere av Greek Yogurt FAGE Total i Norge.

 

Kanelkake med karamelliserte pekannøtter og yoghurtkrem
Ingredienser

Kanelkake med valnøtter:
♥ 175 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 3 dl gresk yoghurt
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 20 g kanel
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl whisky
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ melisdryss

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 2 dl sukker
♥ 125 g pekannøtter

Yoghurtkrem:
♥ 350 g gresk yoghurt
♥ 1 dl flytende honning
♥ 1 dl melis
♥ 4,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Karamelliserte pekannøtter:
Du kan godt starte med å gjøre klar de karamelliserte nøttene. Finn frem et stykke bakepapir og legg det klart på bordet ved siden av ovnen. Smelt sukkeret i en teflonbelagt stekepanne til det blir lysebrunt og flytende (pass deg så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt!). Ta stekepannen fra platen og bland i pekannøtter. Rør raskt rundt så pekannøttene blir mest mulig dekket av det smeltede sukkeret. Ha de karamelliserte pekannøttene straks over på bakepapiret. Bruk to gafler og skill nøttene litt fra hverandre. Vær rask, for det smeltede sukkeret stivner fort.

Avkjøl til de karamelliserte pekannøttene er helt kalde. Brekk da nøttene litt fra hverandre og hakk dem opp grovt med en stor, skarp kniv.

Kanelkake med valnnøtter:
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til du får en luftig smørkrem. Bland i gresk yoghurt, vaniljesukker, bakepulver og kanel og rør alt godt sammen. Vend så i hvetemel og whisky til en klumpfri kakedeig. Vend i grovt hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Ta kaken så ut av formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat. Sikt over et tykt lag melis og legg på karamelliserte pekannøtter.

Yoghurtkrem:
Yoghurtkrem smaker deilig ved siden av denne kaken. Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle. I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen. Vend den piskede kremen inn i yoghurten.

Tips

♥ Det går fint å bytte pekannøttene ut med valnøtter i stedet.  Bare bland dem med smeltet sukker på samme måte som beskrevet i oppskriften.

♥ Denne yoghurtkremen som du får oppskrift på her er deilig til mange slags kaker og desserter. Prøv den for eksempel sammen med en fruktsalat. 

♥ Denne kanelkaken er veldig myk og god, og tåler fint å fryses.

3 kommentarer

Hei og takk for mange flotte og gode oppskrifter!!
Har du et forslag på hva jeg kan bruke i steden for valnøtter/paranøtter?
Her er det allergier ute og går i julen og må kan ikke bruke nøtter. Kaken m/yoghurtkrem såg så god ut at jeg hadde lyst å putte en slik i fryseren:)

Ha en fin dag videre!
Hilsen Kristin

Hei :)

Har du forsla til hva man kan bytte ut whiskyen med?

Fikk boken din i julegave, og elsker den allerede. Er sikker på at jeg kommer til å få mye glede av den fremover <3

Vilde

Fryses denne kaken med de karamelliserte nøttene eller har man dem på etter at kaka er tint?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift