Juleboller med krydder og nøtter

Glædelig Jul! Merry Christmas! Feliz Navidad! Vrolijk Kerstfeest! Kala Christouyenna! Joyeux Noel! Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutulu Olsun! Hyvaa Joulua! Cestitamo Bozic! Wesolych Swiat Bozego Narodzenia! Buon Natale! - GOD JUL!  Smile  

Juleboller er kjempegode, myke hveteboller med ekstra god kryddersmak og rosiner, sukat og syltet appelsinskall.

Nyt dem gjerne sammen med en kopp varm kaffe, te eller kakao!

 

 

Oppskriften gir ca. 22 boller.

 

Ingredienser: 
♥ 50 g gjær
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 3 ss kanel
♥ 1 ss nellik
♥ 1 egg
♥ 1,5 liter hvetemel
♥ 150 rosiner
♥ 100 g sukat
♥ 200 g apsikat (syltet appelsinskall)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 30 g hasselnøtter
♥ 2 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken med smøret og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, krydder og sammenpisket egg. Begynn så å blande inn det meste av melet til en jevn deig. Elt deigen i ca. 10 minutter.

Tilsett rosiner, sukat og apsikat og kna dette inn i deigen. La deigen heve tildekket i ca. 1 time.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i like store emner som trilles til runde boller. Jeg bruker her ca. 110 gram deig per bolle. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over grovmalte hasselnøtter og perlesukker til pynt hvis du vil (dette kan sløyfes).

Stek bollene midt i ovnen ved 210 °C i ca. 15 minutter. Øk eventuelt varmen til 220 °C de siste minuttene, slik at bollene får fin og gyllen farge.

 

 

Det lukter herlig av disse nystekte bollene.

 

 

Deilige juleboller! 

 


 

 

Tips: 

♥ Liker du nøtter, kan du gjerne hakke 100 g hasselnøtter og kna dette inn i deigen sammen med rosinene. 

♥ Ønsker du derimot å sløyfe nøtter helt, er det bare å droppe dem.

♥ Bollene er kjempefine å fryse! Varm dem gjerne i noen minutter i ovnen etter at de er tint, så smaker de som nystekte igjen. 

 

 

Jeg er så glad hver julekveld! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Juleboller med krydder og nøtter
Ingredienser

♥ 50 g gjær
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 3 ss kanel
♥ 1 ss nellik
♥ 1 egg
♥ 1,5 liter hvetemel
♥ 150 rosiner
♥ 100 g sukat
♥ 200 g apsikat (syltet appelsinskall)

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 30 g hasselnøtter
♥ 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken med smøret og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, krydder og sammenpisket egg. Begynn så å blande inn det meste av melet til en jevn deig. Elt deigen i ca. 10 minutter.

Tilsett rosiner, sukat og apsikat og kna dette inn i deigen. La deigen heve tildekket i ca. 1 time.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i like store emner som trilles til runde boller. Jeg bruker her ca. 110 gram deig per bolle. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over grovmalte hasselnøtter og perlesukker til pynt hvis du vil (dette kan sløyfes).

Stek bollene midt i ovnen ved 210 °C i ca. 15 minutter. Øk eventuelt varmen til 220 °C de siste minuttene, slik at bollene får fin og gyllen farge.

Tips

♥ Liker du nøtter, kan du gjerne hakke 100 g hasselnøtter og kna dette inn i deigen sammen med rosinene. 

♥ Ønsker du derimot å sløyfe nøtter helt, er det bare å droppe dem.

♥ Bollene er kjempefine å fryse! Varm dem gjerne i noen minutter i ovnen etter at de er tint, så smaker de som nystekte igjen. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift