Vaniljekesamlapper

"Vaniljekesamlapper" lages med vaniljekesam og vaniljesukker. Lappene er myke og lette og har NYDELIG vaniljesmak!

Oppskriften gir 16 stk.

Vaniljekesamlapper
Ingredienser

3 dl vaniljekesam
2 egg
10 ss hvetemel
5 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk sammen alle ingrediensene med en stålvisp. La deigen stå og svelle i 15 min.

Stek små lapper i teflonpanne (bruk eventuelt litt smør til stekingen, se tips).

Spises helst nystekte!

Tips

Husk at lappene vil flyte utover under steking. Lag dem derfor ikke for store. Tilsett litt ekstra mel hvis du synes lappene flyter ut for mye.

Hvis du bruker en god teflonpanne trenger du ikke å bruke fett til stekingen. Hvis ikke du har en slik panne, bruk litt smør i pannen.

La det dannes en liten skorpe på undersiden av lappene før du forsiktig snur dem med en stekespade. Lappene skal bli gyldne på begge sider.

Se også "Vaniljekesam- og rosinlapper".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

3 kommentarer

Hvor mange lapper får du ut av denne oppskriften?
Tenkte jeg skulle bruke denne oppskriften til å lage lapper til et helt hockeylag :)

Kjempegode lapper! Oppskriften tilsvarer 10 lapper. Samboeren min og jeg liker disse lapper bedre enn vanlige lapper,bedre smak! Selv om lapper er godt uansett! Anbefales på det sterkeste å prøve! Takk igjen for flott oppskrift! <3

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift