Surmelksvafler

Sponset innlegg.

Vaffeldagen den 25. mars nærmer seg med stormskritt, og her på Det søte liv markeres dette med ny vaffeloppskrift hver dag hele uken (yess!!  Icon e biggrin  ) - i tillegg til en superflott giveaway der Wilfa gir bort 2 stk av vaffeljernet "Hjerte Stor Piip", som har vært en testvinner flere år på rad.

 


 

Men først til dagens oppskrift som er en tradisjonell oppskrift på "Surmelksvafler".

 

 

Surmelksvafler er tykke og deilige vafler som er laget med surmelk i deigen. Vaflene blir saftige og ligner på "Sveler" i konsistensen.

 

NYDELIG!

 

 

Porsjonen er stor og gir ca 20 vaffelplater, men den kan godt halveres.

 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 liter surmelk (se tips)
♥ 2 ts natron
♥ 500 g hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Rør i kefir, natron og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.

La deigen stå og svelle i ca 30 min. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.

Serveres nystekte sammen med syltetøy og eventuelt rømme.

 

 

Tips:

♥ Du kan variere med ulike typer surmelk - både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.

♥ Vafler smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk.

 

 

Er du glad i tykke, myke vafler, er dette oppskriften for deg!

 

 

Jeg synes faktisk disse vaflene er så gode at jeg ikke trenger noe på. Det holder med en nylaget caffe latte ved siden av.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Surmelksvafler
Ingredienser

100 g smør
4 egg
2 dl sukker
1 liter surmelk (se tips)
2 ts natron
500 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp.

Rør i kefir, natron og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.

La deigen stå og svelle i ca 30 min. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.

Serveres nystekte sammen med syltetøy og eventuelt rømme.

Tips

♥ Du kan variere med ulike typer surmelk - både kefir, Cultura og kulturmelk fungere fint. Det går også greit å bruke fettreduserte varianter.

♥ Vafler smaker best nystekte, så det er ikke vits i å steke opp all røren hvis du vet at ikke alle vaflene kommer til å bli spist opp. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i kjøleskapet i flere dager. Røren kommer da til å tykne, slik at den må spes med litt ekstra melk eller surmelk.

Kakekategori
Allergier og preferanser

20 kommentarer

Elsker vafler, salte og søte. I påska skal det spises søte vafler med plommesyltetøy og tykk rømme! Og vafler med kremet geitost, urter og røkelaks, mmmm =))) Håper jeg blir en lykkelig vinner! God påske =))

Jeg er vokst opp med både farmors og pappa sine vafler, og var familien samlet ble det vaffeltårn siden alle gjerne spite 3-4 vafler hver. Jeg er spesielt glad i lyst stekte vafler laget av surmelk, helst ekte surmelk eller vafler laget av risengrøt rester. Liker både med brunost og syltetøy, eller smør og sukker, men rømme og rørte jorbær er heller ikke å forrakte :-)

jeg har en af de bedste barndomsminder fra Tromsø - min tantes gode vafler

Det er slike vafler eg likar best,tjukke og med surmelk,-akkurat slike som farmor laga på gammaldags vaffeljern rett på kokeplata.Verdens beste vafler!!
Når ein spesiell sønn kom på besøk måtte ho lage vafler som var litt brente,for det likte han best.

Utrolig god oppskrift! Jeg var litt skeptisk med tanke på surmelken, med dette var veldig smaktfult. Denne oppskriften anbefales på det høyeste. Jeg brukte kefir.

Hei,
Takk for en fin oppskrift. Vaflene blir så utrolig myke og gode. Jeg tilsetter litt vaniljesukker og kardemomme og bruker kefir.

Nydelige vafler! skikkelig fluffy og smakfulle. Har allerede laget disse tre ganger siden jeg fant oppskriften. Jeg bruker skummet kulturmelk i mine:)

Er det noe med at den ikke nødvendigvis trenger å stå og svelle? Tenker på at natron og surmelk begynner å «virke» med en gang? Slik er det hverfall med sjokoladekaker med natron, at man må skynte seg å sette dem i ovnen med en gang fordi natron begynner å virke straks det blandes med noe sirt (kulturmelka). Det er derfor røra blir mindre fluffy etter noen timer/dager i kjøleskapet.

Når har vi kosa oss med surmelksvaflef! ❤️ Det var ei veldig god oppskrift, og vil bruke hver gang jeg skal lage vafler heretter! ❤️

Fin oppskrift, men etter min smak kunne man minst ha halvert sukkermengden. Tips til de som ikke er sååå glad i veldig søte vafler! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift