Finske pinner

Dagene kommer én og én, ikke i bunter.

(Finsk ordtak)

Finske pinner er populære og kjempegode mørdeigskaker som drysses med mandler og perlesukker. Om disse pinnene faktiske kommer fra Finland vet jeg ikke, men det spiller jo heller ikke noen rolle. Kakene bakes ofte til jul og regnes vel av mange for å være blant de obligatoriske sortene.

Men Finske pinner er like gode hele året! 😃

Oppskriften gir ca. 60 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 50 g mandler
♥ 90 g sukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g smør

Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 50 g mandler
♥ 5 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Skåld og mal mandlene. Bland med sukker, hvetemel og de malte mandlene i en bakebolle. Smuldre i mykt smør og kna deigen raskt sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).

Trill fingertykke pølser. Del dem i 5 cm lange pinner.

Pensle pinnene med eggehvite og press dem først lett ned i en skål med fint hakkede mandler og deretter i en skål med perlesukker.

Legg kakene på bakepapirkledde stekeplater og stek dem gylne midt i ovnen ved 200°C i ca. 12 minutter.

Avkjøl kakene på rist.

 

Herlig å sette frem supergode Finske pinner!  😋

 

 

Tips:

♥ Hvis du får tak i bitre mandler (fås tak i noen delikatessebutikker og store matvarebutikker med ekstra godt utvalg), kan du inkludere 5 stk av disse (men ikke bruk flere) i tillegg til de vanlige mandlene for å få ekstra god mandelsmak. Skåld og mal disse på samme måte som de vanlige mandlene.

♥ Finske pinner oppbevares i tettsluttet kakeboks.

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Finske pinner
Ingredienser

♥ 50 g mandler
♥ 90 g sukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g smør

Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 50 g mandler
♥ 5 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Skåld og mal mandlene. Bland med sukker, hvetemel og de malte mandlene i en bakebolle. Smuldre i mykt smør og kna deigen raskt sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).

Trill fingertykke pølser. Del dem i 5 cm lange pinner.

Pensle pinnene med eggehvite og press dem først lett ned i en skål med fint hakkede mandler og deretter i en skål med perlesukker.

Legg kakene på bakepapirkledde stekeplater og stek dem gylne midt i ovnen ved 200°C i ca. 12 minutter.

Avkjøl kakene på rist.

Tips

♥ Hvis du får tak i bitre mandler (fås tak i noen delikatessebutikker og store matvarebutikker med ekstra godt utvalg), kan du inkludere 5 stk av disse (men ikke bruk flere) i tillegg til de vanlige mandlene for å få ekstra god mandelsmak. Skåld og mal disse på samme måte som de vanlige mandlene.

♥ Finske pinner oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Dette er desidert den BESTE siden for all bakst☺️Alt står så godt forklart og det er en fryd å bake fra siden din

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift