Smuldrepai med epler


Smuldrepai med epler er kanskje verdens enkleste eplekake å lage, men er like fullt NYDELIG på smak! Smuldredeigen har nydelig smak av nøtter og kanel. Server kaken gjerne lunken sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.

Smuldrepai med epler
Ingredienser

Smuldredeig:
2 dl hvetemel
1 ts kanel
3 ss sukker
50 g hasselnøtter
100 g smør

Fyll:
4 epler
1/2 dl sukker

Fremgangsmåte

Lag smuldredeigen først ved å blande mel, kanel, sukker og malte eller hakkede hasselnøtter i en bakebolle. Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).

Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene jevnt utover i en smurt, rund paiform (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over epleskivene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.

Tips

Smuldredeigen kan også lages i en food processor. Ha alle ingrediensene i på en gang og kjør på full hastighet til alt er blandet og hasselnøttene er grovhakket.

For variasjon kan 1/2 dl av hvetemelet byttes ut med små, lettkokte havregryn.

Se også oppskrift på "Smulekake med müsli og eple".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei :)
Kan denne kaken lages dagen før og varmes litt opp dagen etter?

Denne ble ikke god da jeg lagde den. Noe er galt med forholdene i toppingen (for lite sukker og smør og for mye mel?). Jeg har brukt oppskriften på smuldrepai med fersken og mandler mange ganger, og den blir kjempegod hver gang.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift