Blondies med valnøtter

"Blondies" er en blond variant av "Brownies". Kaken kommer opprinnelig fra det sørlige USA, men har etter hvert blitt en klassiker over hele Amerika.

Blondies har samme konsistens som Brownies, men smaker av smør, karamell, vanilje og valnøtter i stedet for av sjokolade. Denne varianten inneholder ekstra mye valnøtter!  😍

Kaken kan strøs med hakkede valnøtter og sjokoladebiter slik som på bildet, eller lages "plain", dvs. uten pynt. KAKEN ER KNALLGOD UANSETT!

Oppskriften er til liten langpanne.

Blondies med valnøtter
Ingredienser

165 g smør
5 dl brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
300 g valnøtter

Pynt:
100 g valnøtter
100 g chocolate chips eller kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, et om gangen. Rør i vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen sammen med hakkede valnøtter.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Dryss over grovt hakkede valnøtter og chocolate chips eller grovt hakket kokesjokolade.

Stekes på rist midt i ovnen ved 175°C i 25 - 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft dem av bakepapiret.

Tips

Blondies får den riktige karamellaktige smaken dersom du bruker lysebrunt sukker (f.eks. demerarasukker).

I kaken på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips ("Toll House real semi-sweet chocolate morsels" fra Nestlé). Disse er en god del større enn de norske sjokoladedråpene (fra Freia), som fås kjøpt i vanlige norske matvarebutikker. Amerikanske chocolate chips fås blant annet kjøpt hos butikkene til Meny (1 pk = 340 g). Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

Blondies holder seg myke lenge dersom de oppbevares kjølig og godt innpakket i plast. De er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Sesong

4 kommentarer

Langpannen min er 30x40, så jeg brukte en springform på 28 cm istedenfor. Etter 30 minutter i ovnen var kaken dessverre ikke ferdig stekt. For mye stekt oppå og nesten rå i bunn. Håper en natt i kjøleskap gjør underverker.

Hei, til stor langpanne (30 x 40 cm) må denne oppskriften dobles. Denne kaken skal uansett virke litt rå når den er ferdig stekt, men vil bli fastere når det er kald - så håper en natt i kjøleskapet gjorde at kaken ble bra! :-)

Jeg får aldri så mange komplimenter og spørsmål om oppskrift som når jeg har med denne. Trikset er å få tak i den riktige typen brunt sukker, samt ikke å oversteke den, så den blir tørr.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift