Brukere online: 1050
Brukere i dag: 4538
Brukere siste 7 dager: 231950
"A person is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night and in between does what he wants to do."
(Bob Dylan)
♥

Selv om det er mest vanlig å lage "Suksesskake" med malte mandler, er det ikke noe i veien for å bruke andre typer nøtter. Her har jeg byttet ut mandlene med pistasjnøtter, som gir en superlekker og smakfull kake.

Det går også veldig fint an å bruke malte hasselnøtter; det har jeg også testet ut, se "Nøttesuksess" her på Det søte liv.
Ingredienser:
Pistasjbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ høvlet sjokolade
♥ brune marsipanroser
Fremgangsmåte:
Pistasjbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Ha pistasjnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til nøttene blir helt finhakkede. Bland bakepulver med nøttene. Vent nøttene deretter inn i marengsen.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Gul krem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring til kremen blir tykk. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten). Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.

Pynt med hakkede pistasjnøtter eller sjokoladepynt.

Denne kaken er så god!

Knallgodt med pistasjbunn i en suksesskake!

Tips:
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpte, brune marsipanroser med sjokoladesmak, men det går fint å bruke annen sjokoladepynt eller hakkede pistasjnøtter.

♥

Utrolig god kake som jeg kan anbefale varmt!

God fornøyelse!


♥ ♥ ♥ ♥

Pistasjbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g pistasjnøtter (usaltede)
0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
200 g smør
Pynt:
høvlet sjokolade
brune marsipanroser
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.
Ha pistasjnøttene i en food processor med hakkekniv og kjør til nøttene blir helt finhakkede. Bland bakepulver med nøttene. Vent nøttene deretter inn i marengsen.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring til kremen blir tykk. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten). Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen. Pynt med hakkede pistasjnøtter eller sjokoladepynt.
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpte, brune marsipanroser med sjokoladesmak, men det går fint å bruke annen sjokoladepynt eller hakkede pistasjnøtter.
Skriv ny kommentar