Rørte jordbær


Hva er vel mer sommerlig enn rørte jordbær?!  Tongue smile 

Kaldrørte jordbær er noe av det enkleste du kan lage. Du trenger bare ferske jordbær, sukker og en liten skvett sitronsaft. Rørte jordbær skal være nokså tyntflytende (tynnere enn vanlig syltetøy) og med massevis av jordbærbiter i.

Nydelig å ha over vaniljeis!

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g friske jordbær
♥ 100 g sukker (se tips)
♥ 1-2 ss sitronsaft

(Valgfritt: 1 ss frysepulver, se tips)


Fremgangsmåte:

Rens jordbærene.

Del dem opp i biter og mos dem lett. Det er flere måter å gjøre dette på. Noen moser halvparten av jordbærene med stavmikser eller med food processor og deler den andre halvparten av bærene i mindre biter. Når dette blandes, får man en fin miks av moste jordbær med jordbærbiter.

Mitt lille tips er å bruke eggdeleren...  Regular smile

 

 

Jeg bruker den på alle jordbærene. Da får jeg alle jordbærene raskt oppdelt i biter.

Jordbærene har jeg deretter i en skål.

 

 

Og så rører jeg dette sammen med sukker og sitronsaft helt til sukkeret er oppløst.

Da får du snart en deilig skål med rørte jordbær! 

 

 

Tips:

♥ Rørte jordbær uten tilsetningsstoffer holder seg 2-3 dager i kjøleskapet.

♥ Vil du fryse blandingen, kan du tilsette 15 gram Certo frysepulver (1 ss) i sukkeret før du blander det med jordbærene. Det gjør blandingen littegrann tykkere i konsistensen.

♥ Smak deg til med mengden sukker. Mange vil nok synes at det holder med 75 g til 400 g jordbær og heller bruke 100 g sukker til 500 g jordbær. Jeg synes at det er godt med litt ekstra sukker når jeg også tilsetter sitronsaften. Dessuten er det min erfaring at noe av den søte smaken forsvinner når man fryser jordbærene.

 

FORTSATT GOD SOMMER TIL ALLE!  Shades smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥

Rørte jordbær
Ingredienser

♥ 400 g friske jordbær
♥ 100 g sukker (se tips)
♥ 1-2 ss sitronsaft

(Valgfritt: 1 ss frysepulver, se tips)

Fremgangsmåte

Rens jordbærene.

Del dem opp i biter og mos dem lett. Det er flere måter å gjøre dette på. Noen moser halvparten av jordbærene med stavmikser eller med food processor og deler den andre halvparten av bærene i mindre biter. Når dette blandes, får man en fin miks av moste jordbær med jordbærbiter.

Mitt lille tips er å bruke eggdeleren. Jeg bruker den på alle jordbærene. Da får jeg alle jordbærene raskt oppdelt i biter. Jordbærene har jeg deretter i en skål. Og så rører jeg dette sammen med sukker og sitronsaft helt til sukkeret er oppløst.

Da får du snart en deilig skål med rørte jordbær! 

Tips

♥ Rørte jordbær uten tilsetningsstoffer holder seg 2-3 dager i kjøleskapet.

♥ Vil du fryse blandingen, kan du tilsette 15 gram Certo frysepulver (1 ss) i sukkeret før du blander det med jordbærene. Det gjør blandingen littegrann tykkere i konsistensen.

♥ Smak deg til med mengden sukker. Mange vil nok synes at det holder med 75 g til 400 g jordbær og heller bruke 100 g sukker til 500 g jordbær. Jeg synes at det er godt med litt ekstra sukker når jeg også tilsetter sitronsaften. Dessuten er det min erfaring at noe av den søte smaken forsvinner når man fryser jordbærene.

8 kommentarer

Hei! Hvor mye rørt jordbær trenger du som fyll i en marsipankake? Skal lage dette idag, tror du det holder med 500 gram? :-)

Heisann, min eggedeler ble ødelagt da jeg fulgte tipset om å kutte jordbærene opp med denne, så det er nok ikke så lurt å gjøre, tror det kommer veldig an på fastheten i bæret om det funker. Obs obs.

Ellers ble det godt :-)

Jeg brukte 1 kg. sukker på 4 kg. bær.
2 stk. poser med frysepulver, og
2 ss sitronsaft.
Syltetøyet ble akkurat passe søtt, og tykkelsen er bra - den renner ikke.

Kan man få tykkere rørt jordbærsyltetøy, etter at det er tatt opp av fryseren, kan man ha i fryse pulver etter at det har vært i fryseren.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift