Lønnesirupsaus


Her skal du få oppskrift på en enkel dessertsaus med lønnesirup.

Lønnesirupsausen får en rund og lett karamellisert smak, men lages altså med lønnesirup i stedet for sukker. 

 

 

Smaker nydelig sammen med vaniljeis!

 


Ingredienser:

♥ 2 dl lønnesirup (se tips)
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk (se tips)

Fremgangsmåte:

Ha lønnesirup og smør i en liten kjele.

Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. 

Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.

Og dermed er lønnesirupsausen serveringsklar!

 

 

Tips:

♥ Vikingmelk er usøtet, kondensert melk (på hermetikkboks) som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

♥ Lønnesirup fås også kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her denne varianten fra Stonewall Kitchen som jeg synes er veldig god.

 

 

Men andre merker kan såklart også brukes. 

 


 Smile  

 

♥ Lønnesirupsausen smaker som sagt nydelig på iskrem. Dryss gjerne også noen grovt hakkede nøtter over.

 


Her har jeg brukt pekannøtter, men det blir også godt med andre typer nøtter.
 

♥ Lønnesirupsausen smaker også godt med krydderkaker, eller som her med Blondies med pekannøtter

 

NAM!
 

♥ Lønnesirupsausen kan oppbevares i kjøleskapet, og eventuelt varmes opp litt igjen før servering. 

♥ Dette er en nokså liten porsjon, men denne sausen er jo så rask å lage at jeg synes det er best å lage akkurat det jeg trenger til én servering. Ellers er det jo ikke noe i veien for å gange opp oppskriften hvis man ønsker å lage større porsjon.

 

 

NYT!  Yum  


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Lønnesirupsaus
Ingredienser

♥ 2 dl lønnesirup (se tips)
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk (se tips)

Fremgangsmåte

Ha lønnesirup og smør i en liten kjele.

Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. 

Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.

Og dermed er lønnesirupsausen serveringsklar!

Tips

♥ Vikingmelk er usøtet, kondensert melk (på hermetikkboks) som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

♥ Lønnesirup fås også kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her denne varianten fra Stonewall Kitchen som jeg synes er veldig god, men andre merker kan såklart også brukes. 

♥ Lønnesirupsausen smaker som sagt nydelig på iskrem. Dryss gjerne også noen grovt hakkede nøtter over.

♥ Lønnesirupsausen kan oppbevares i kjøleskapet, og eventuelt varmes opp litt igjen før servering.

♥ Dette er en nokså liten porsjon, men denne sausen er jo så rask å lage at jeg synes det er best å lage akkurat det jeg trenger til én servering. Ellers er det jo ikke noe i veien for å gange opp oppskriften hvis man ønsker å lage større porsjon.

Desserter
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift