Havrepannekaker

Annonse: Bakeren og kokken

Hei, hei! Heart

Det er endelig fredag og her skal du få et nydelig tips på hvordan du kan gjøre noe ekstra ut av helgefrokosten:

Ved å erstatte hvetemel med havremel i pannekakerøren, får du grove, sunne havrepannekaker, som gjerne kan spises til frokost!

Min favoritt er å servere havrepannekakene med tykk, gresk yoghurt, lønnesirup og pekannøtter. Mmm...  Pannekakene er også kjempegode med syltetøy og bær - gjerne hjemmelaget syltetøy som jeg har brukt her. 

For å få perfekte pannekaker, kan jeg forresten anbefale å anskaffe deg en skikkelig pannekakepanne! Jeg har her testet pannekakepannen fra det franske kvalitetsmerket de Buyer som du får kjøpt HER i nettbutikken til Bakeren og kokken. Dette er en ekte fransk restaurantstekepanne i karbonstål som blir bedre jo mer den brukes.

 

 

Dette er altså utstyr som finnes i proffe, franske kjøkken!

 

 

Stekepannen har perfekt pannekakestørrelse og fordeler varmen godt slik at pannekakestekingen går som en lek! Denne flotte stekepannen koster likevel bare i underkant av kr 400 hos Bakeren og kokken.

 

 

Så over til frokostpannekakene! 

Oppskriften gir ca. 10 havrepannekaker.


Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 7,5 dl (hel)melk
♥ 5 dl havremel
♥ 1 ss lønnesirup
♥ en liten klype salt


Fremgangsmåte:

Visp eggene lett sammen med halvparten av melken. Tilsett havremel, lønnesirup og litt salt. Rør blandingen jevn mens du gradvis sper med resten av melken (se tips). Rør til du får en klumpfri pannekakerøre. La røren stå og svelle i 30 minutter.

Varm opp stekepannen og spray den med litt formfett (eller du kan bruke litt smør eller olje til stekingen).

 

 

Stek pannekaker på middels varme til de blir gylne på hver side.

 

 

Her er havrepannekaken klar til å snus...

 


Voilà!


Jeg bretter de stekte pannekakene og legger dem oppå hverandre så de holder seg myke.

 

 

Serveres nystekte med ønsket tilbehør.

 

 

Dette er nok min favoritt: Havrepannekaker servert med gresk yoghurt naturell, masse lønnesirup og grovt hakkede pekannøtter.

 

Mmmmmm...

 

Jeg lagde forleden et syltetøy med solbær, blåbær og bjørnebær. Det smakte også kjempegodt til disse pannekakene.

 

 

Herlig frokost!  Smile 

 


Det fine serviset er av merket Gerbera, som du også finner i nettbutikken til Bakeren og kokken i mange farger og deler (se HER).  Fargen på serviset på bildet heter "Provence Sky".

 

Tips:

♥ For å få en klumpfri pannekakerøre, lønner det seg å holde igjen på melken og røre ut melet med halvparten av melken først. Jeg rører for hånd og bruker en vanlig ballongvisp. Så sper du gradvis med mer melk, litt av gangen, mens du rører slik at pannekakerøren gradvis blir tynnere. 

♥ Jeg brukte her helmelk, men det går helt greit å bruke lettmelk.

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Du kan også lage ditt eget havremel ved å ha havregryn i en food processor og kjøre på til havregrynene blir finmalt.

♥ Når du bruker bare havremel i pannekakerøren som jeg har gjort her, får du nokså grove havrepannekaker, som jo er akkurat det jeg ville ha. Merk at pannekakene da går litt lettere i stykker. Ønsker du pannekakene litt mindre grove, kan du bruke 3 dl havremel og 2 dl vanlig hvetemel. 

♥ Havrepannekaker bør serveres nystekte.

 

 

Pannekakepannen jeg har brukt finner du HER hos Bakern og kokken, og mye annet flott utstyr til å lage en ekstra god frokost finner du HER.

 

 

Så da håper jeg du blir inspirert til å lage deg noen sunne havrepannekaker til frokost denne helgen! Smile 

 

 

Jeg reiser til Seoul i Korea i dag for å delta på en konferanse og blir borte en uke, så ny oppdatering her på bloggen kommer først neste helg.

Da blir det posting av oppskrift nummer 4000 her på Det søte liv! Smile chrome

Dessuten vil du snart få se det nye designet på bloggen som jeg har jobbet med en stund.

 

 

Ha det fint så lenge. ♥ 

 

Havrepannekaker
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 7,5 dl (hel)melk
♥ 5 dl havremel
♥ 1 ss lønnesirup
♥ en liten klype salt

Fremgangsmåte

Visp eggene lett sammen med halvparten av melken. Tilsett havremel, lønnesirup og litt salt. Rør blandingen jevn mens du gradvis sper med resten av melken (se tips). Rør til du får en klumpfri pannekakerøre. La røren stå og svelle i 30 minutter.

Varm opp stekepannen og spray den med litt formfett (eller du kan bruke litt smør eller olje til stekingen). Stek pannekaker på middels varme til de blir gylne på hver side.

Serveres nystekte med ønsket tilbehør.

Tips

♥ For å få en klumpfri pannekakerøre, lønner det seg å holde igjen på melken og røre ut melet med halvparten av melken først. Jeg rører for hånd og bruker en vanlig ballongvisp. Så sper du gradvis med mer melk, litt av gangen, mens du rører slik at pannekakerøren gradvis blir tynnere. 

♥ Jeg brukte her helmelk, men det går helt greit å bruke lettmelk.

♥ Havremel fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Du kan også lage ditt eget havremel ved å ha havregryn i en food processor og kjøre på til havregrynene blir finmalt.

♥ Når du bruker bare havremel i pannekakerøren som jeg har gjort her, får du nokså grove havrepannekaker, som jo er akkurat det jeg ville ha. Merk at pannekakene da går litt lettere i stykker. Ønsker du pannekakene litt mindre grove, kan du bruke 3 dl havremel og 2 dl vanlig hvetemel. 

♥ Havrepannekaker bør serveres nystekte.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift