Brukere online: 2386
Brukere i dag: 11998
Brukere siste 7 dager: 232856
Persillesaus er klassisk tilbehør til stekt sideflesk i danskenes nasjonalrett "Stegt flæsk med persillesovs".
Sausen passer også til andre kjøttretter, slik som for eksempel stekte koteletter eller svinefilet, og er dessuten nydelig til fisk!
Ingredienser:
♥ 2 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl helmelk
♥ 1 dl vann
♥ 1 ss grønnsaksbuljong (se tips)
♥ 2 dl frisk kruspersille
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og visp inn hvetemelet.

Spe med melken, litt og litt, mens du visper slik at blandingen blir jevn. Tilsett buljongpulver og 1 dl vann.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du ser at sausen tykner. La sausen småkoke i et par minutter men du visper i den hele tiden.
Smak til sausen med sitronsaft og kvernet salt og pepper.

Vend inn hakket persille til slutt.


Hold sausen varm frem til servering.

Tips:
♥ Jeg brukte 1 ss grønnsaksbuljongpulver i persillesausen sammen med 1 dl vann. Du kan alternativt bruke 1 terning grønnsaksbuljong sammen med 1 dl vann.
♥ Det går fint å bruke hakket bladpersille i stedet for kruspersille.
♥ Sausen tykner av å bli stående. I så fall kan du lage den tynnere igjen ved å tilsette litt ekstra melk eller vann.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 2 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl helmelk
♥ 1 dl vann
♥ 1 ss grønnsaksbuljong (se tips)
♥ 2 dl frisk kruspersille
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ salt og pepper
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og visp inn hvetemelet. Spe med melken, litt og litt, mens du visper slik at blandingen blir jevn. Tilsett buljongpulver og 1 dl vann.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du ser at sausen tykner. La sausen småkoke i et par minutter men du visper i den hele tiden.
Smak til sausen med sitronsaft og kvernet salt og pepper. Vend inn hakket persille til slutt.
♥ Jeg brukte 1 ss grønnsaksbuljongpulver i persillesausen sammen med 1 dl vann. Du kan alternativt bruke 1 terning grønnsaksbuljong sammen med 1 dl vann.
♥ Det går fint å bruke hakket bladpersille i stedet for kruspersille.
♥ Sausen tykner av å bli stående. I så fall kan du lage den tynnere igjen ved å tilsette litt ekstra melk eller vann.
Skriv ny kommentar