Persillesaus

Persillesaus er klassisk tilbehør til stekt sideflesk i danskenes nasjonalrett "Stegt flæsk med persillesovs". 

Sausen passer også til andre kjøttretter, slik som for eksempel stekte koteletter eller svinefilet, og er dessuten nydelig til fisk! 

 

Ingredienser: 

♥ 2 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl helmelk
♥ 1 dl vann
♥ 1 ss grønnsaksbuljong (se tips)
♥ 2 dl frisk kruspersille
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og visp inn hvetemelet.

 

 

Spe med melken, litt og litt, mens du visper slik at blandingen blir jevn. Tilsett buljongpulver og 1 dl vann.

Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du ser at sausen tykner. La sausen småkoke i et par minutter men du visper i den hele tiden. 

Smak til sausen med sitronsaft og kvernet salt og pepper.

 

 

Vend inn hakket persille til slutt. 

 

 

 

Hold sausen varm frem til servering. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte 1 ss grønnsaksbuljongpulver i persillesausen sammen med 1 dl vann. Du kan alternativt bruke 1 terning grønnsaksbuljong sammen med 1 dl vann. 

♥ Det går fint å bruke hakket bladpersille i stedet for kruspersille. 

♥ Sausen tykner av å bli stående. I så fall kan du lage den tynnere igjen ved å tilsette litt ekstra melk eller vann. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Persillesaus
Ingredienser

♥ 2 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 4 dl helmelk
♥ 1 dl vann
♥ 1 ss grønnsaksbuljong (se tips)
♥ 2 dl frisk kruspersille
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ salt og pepper

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og visp inn hvetemelet. Spe med melken, litt og litt, mens du visper slik at blandingen blir jevn. Tilsett buljongpulver og 1 dl vann.

Sett kjelen tilbake på platen og varm opp under stadig omrøring til du ser at sausen tykner. La sausen småkoke i et par minutter men du visper i den hele tiden. 

Smak til sausen med sitronsaft og kvernet salt og pepper. Vend inn hakket persille til slutt. 

Tips

♥ Jeg brukte 1 ss grønnsaksbuljongpulver i persillesausen sammen med 1 dl vann. Du kan alternativt bruke 1 terning grønnsaksbuljong sammen med 1 dl vann. 

♥ Det går fint å bruke hakket bladpersille i stedet for kruspersille. 

♥ Sausen tykner av å bli stående. I så fall kan du lage den tynnere igjen ved å tilsette litt ekstra melk eller vann. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift