Brukere online: 4199
Brukere i dag: 29731
Brukere siste 7 dager: 250491
Risoni (kalles også Orzo) er pasta som er formet som store riskorn.
Risoni koker raskt og er populært å servere.
Dersom du blander den kokte risonien med en klatt smør og masse revet parmesan, blir den ekstra kremete og god!

Kan serveres som tilbehør til retter på linje med for eksempel Pasta med hvitløkssmør og parmesan eller Risotto.
Oppskriften gir 4 porsjoner (servert som tilbehør).
Ingredienser:
♥ 250 risoni / orzo
♥ 1 ss smør
♥ 50 g parmesan
Servering:
♥ 50 g parmesan
Fremgangsmåte:
Ha risoni i en kjele.

Fyll på med vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter.
Hell av overflødig vann. Ha straks smør og fint revet parmesan i kjelen.

Rør om med en slikkepott slik at smøret og parmesanosten smelter og blandet seg jevnt med den varme risonien.

Ha over i en serveringsskål og topp med mer revet parmesan.

Pasta, smør og ost....

Tips:
♥ Risoni fås kjøpt i flere norske matbutikker med godt utvalg. De finnes i litt ulike størrelser, men det har lite å si hvilken du bruker. Husk at risoni er det samme produktet som orzo, så står det orzo på pakningen, kan du bruke den på samme måte som risoni.

♥ Bruk ferskrevet parmesan og husk at osten må rives fint så den smelter raskt inn i den kokte risonien.
♥ Parmesanrisoni serveres varm og nylaget!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 250 risoni / orzo
♥ 1 ss smør
♥ 50 g parmesan
Servering:
♥ 50 g parmesan
Ha risoni i en kjele. Fyll på med vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter.
Hell av overflødig vann. Ha straks smør og fint revet parmesan i kjelen. Rør om med en slikkepott slik at smøret og parmesanosten smelter og blandet seg jevnt med den varme risonien.
Ha over i en serveringsskål og topp med mer revet parmesan.
♥ Risoni fås kjøpt i flere norske matbutikker med godt utvalg. De finnes i litt ulike størrelser, men det har lite å si hvilken du bruker. Husk at risoni er det samme produktet som orzo, så står det orzo på pakningen, kan du bruke den på samme måte som risoni.
♥ Bruk ferskrevet parmesan og husk at osten må rives fint så den smelter raskt inn i den kokte risonien.
♥ Parmesanrisoni serveres varm og nylaget!
Skriv ny kommentar