17. mai-kake med marengskrem

17. mai-kake med marengskrem

13.05.2015

Sponset innlegg.

HURRA! SNART 17. MAI!

 


 

Jeg har laget mange deilige kaker til årets 17. mai-feiring som jeg gleder meg til å vise dere her på bloggen.  Smile 

 

I dag kommer en skikkelig amerikansk-inspirert festkake!

 


Kaken er basert på en amerikansk "White cake" som lages primært med eggehviter. Det gjør at kakebunnene får veldig lys farge, noe som jo passer fint fargemessig når man skal lage en kake i hvitt, rødt og blått.

Jeg har fylt kaken med kvalitetssyltetøy fra det amerikanske merket Stonewall Kichen, som nå fås kjøpt i Norge. Det blå syltetøyet heter Wild Blueberry Jam, som er laget med villblåbær og er nydelig på smak. Det røde syltetøyet er et fantastisk syltetøy med smak av jordbær og champagne!

Jeg har dekket hele kaken med kritthvit marengskrem på typisk amerikansk vis. Med masse friske bær på toppen i rødt og blått, blir dette en vidunderlig 17. mai-kake!

 

 

Syltetøyet og marengskremen smaker utrolig herlig sammen med friske bær!

 

 

NAM!

 

 

Ingredienser:

White Cake:
♥ 350 g smør
♥ 1 egg
♥ 300 g hvetemel
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 8 eggehviter
♥ 500 g sukker

Fyll:
♥ 350 g blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 350 g jordbær- og champagnesyltetøy (se tips)

Marengskrem:
♥ 5 eggehviter
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ friske blåbær, jordbær og bringebær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

White Cake:

Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med det hele egget. Sikt mel, maisenna og bakepulver. Bland det tørre i smørkremen sammen med melk og vaniljeekstrakt til en jevn og klumpfri deig.

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk og blank marengs.

Bland marengsen inn i kakedeigen. Jeg bruker elektrisk håndmikser på lav hastighet til dette.

Fordel deigen i 3 runde former som er 24 cm i diameter og med bakepapir i bunnen. Prøv å få omtrent like mye deig i hver av formene. Jevn til overflaten og stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene helt.

 

Marengskrem:

Ha eggehviter, sukker og vaniljeekstrakt i en metall- eller glassbolle (som tåler varme). Sett bollen over en kjele med kokende vann. Vannet skal ikke nå opp til bunnen av bollen, så bollen skal kun bli varm av dampen. Pisk marengsen med elektrisk håndmikser over vanndampen i 4 minutter, til den er skikkelig tykk, myk og blank. Ta bollen av platen og fortsett å piske i 3-5 minutter til. Marengsen skal da være avkjølt igjen og skikkelig stiv!


Montering:

Legg sammen kakebunnene med blåbærsyltetøy i ett lag og jordbær- og champagnesyltetøyet i det andre laget. Legg på den tredje kakebunnen og dekk hele kaken med et tykt lag marengskrem.

 

 

Legg på masse friske bær på toppen.

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering, og gi bærene oppå kaken et lite melisdryss rett før kaken settes på kakebordet.

 

 

Tips:

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen før servering og fylle dem med syltetøy. Pakk kaken slik inn i plast og oppbevar i kjøleskapet til dagen etter. Jeg anbefaler å lage marengskremen og å pynte med bær på serveringsdagen slik at kremen smaker helt fersk.

 

 

♥ Jeg har som nevnt fylt denne kaken med ekstra godt syltetøy fra Stonewall Kitchen. 350 g tilsvarer 1 syltetøyglass.

Wild Main Blueberry Jam er laget med villblåbær og er blant de mest populære syltetøyene til Stonewall Kitchen.

 

 

Strawberry Champagne Jam er et unikt og helt fantastisk godt syltetøy!  Må smakes rett og slett ..  Smile

 


Disse og mange av de andre spennende produktene til Stonewall Kitchen fås kjøpt i utvalgte norske, store matvarebutikker (som ICA, Meny og Ultra) og delikatesseforretninger over hele landet. Hvis du ikke finner produktene der du bor, kan du sende en mail til meg på adressen kristine@detsoteliv.no eller til importøren Oluf Lorentzen på mailadressen firmapost@oluf.no - så kan vi hjelpe deg med å finne ut hvor du kan få tak i produktene der du bor.

 

 

Imponer med en superlekker 17. mai kake!

 

 

Kjempefin kake i rødt, hvitt og blått!

 

 

Myk kake med nydelige smaker!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen, som er forhandler av produktene til Stonewall Kitchen i Norge.

 

 

Festkake som anbefales!


♥ ♥ ♥ ♥

17. mai-kake med marengskrem

Ingredienser

White Cake:
♥ 350 g smør
♥ 1 egg
♥ 300 g hvetemel
♥ 3 ss maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 8 eggehviter
♥ 500 g sukker

Fyll:
♥ 350 g blåbærsyltetøy (se tips)
♥ 350 g jordbær- og champagnesyltetøy (se tips)

Marengskrem:
♥ 5 eggehviter
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ friske blåbær, jordbær og bringebær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

White Cake:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med det hele egget. Sikt mel, maisenna og bakepulver. Bland det tørre i smørkremen sammen med melk og vaniljeekstrakt til en jevn og klumpfri deig.

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk og blank marengs. Bland marengsen inn i kakedeigen. Jeg bruker elektrisk håndmikser på lav hastighet til dette.

Fordel deigen i 3 runde former som er 24 cm i diameter og med bakepapir i bunnen. Prøv å få omtrent like mye deig i hver av formene. Jevn til overflaten og stek kakene hver for seg midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene helt.

Marengskrem:
Ha eggehviter, sukker og vaniljeekstrakt i en metall- eller glassbolle (som tåler varme). Sett bollen over en kjele med kokende vann. Vannet skal ikke nå opp til bunnen av bollen, så bollen skal kun bli varm av dampen. Pisk marengsen med elektrisk håndmikser over vanndampen i 4 minutter, til den er skikkelig tykk, myk og blank. Ta bollen av platen og fortsett å piske i 3-5 minutter til. Marengsen skal da være avkjølt igjen og skikkelig stiv!

Montering:
Legg sammen kakebunnene med blåbærsyltetøy i ett lag og jordbær- og champagnesyltetøyet i det andre laget. Legg på den tredje kakebunnen og dekk hele kaken med et tykt lag marengskrem.

Legg på masse friske bær på toppen.

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering, og gi bærene oppå kaken et lite melisdryss rett før kaken settes på kakebordet.

Tips

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen før servering og fylle dem med syltetøy. Pakk kaken slik inn i plast og oppbevar i kjøleskapet til dagen etter. Jeg anbefaler å lage marengskremen og å pynte med bær på serveringsdagen slik at kremen smaker helt fersk.

♥ Jeg har fylt kaken med kvalitetssyltetøy fra Stonewall Kitchen. 350 g tilsvarer 1 syltetøyglass.

13.05.2015
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Når du skriver ¨Ta bollen av platen og fortsett å...¨ Mener du da bare bollen, eller kjelen og bollen? Har lyst til å forsøke meg på marengskrem og ble litt usikker på akkurat dette punktet. Kaken ser virkelig fristende ut

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter