5-Minute Chocolate Cake

5-Minute Chocolate Cake

24.04.2009
5-Minute Chocolate Cake

Ingredienser

4 ss hvetemel
4 ss sukker
2 ss kakao
1 egg (se tips)
3 ss melk
3 ss matolje (se tips)
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, sukker og kakao i en stor kopp (se tips). Ha i egg, melk, vaniljeessens og olje og rør med en teskje til du får en glatt deig.

Sett koppen i mikro. Stek på max styrke (opp til 1000 w) i 2-3 minutter (se tips).

Spises varm med skje rett fra koppen! NAM!

Tips

Kaken på bildet er laget i en kopp som rommer 3 dl. Den hevet seg over kanten under stekingen, men rant ikke over.

Vil du at kaken skal holde seg til kanten av koppen, bruker du i stedet for 1 egg bare 2 ss av det sammenpiskede egget.

Pass på at du bruker matolje med nøytral smak (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).

Sjekk konsistensen på kaken etter 2 minutter hvis du vil ha flytende kjerne. Min erfaring tilsier at kaken blir gjennomstekt ved 3 minutter.

Kaken kan varieres ved å tilsette opp til 3 ss hakkede nøtter, hakket sjokolade eller nonstop. Det er også godt med 1 ss sterk kaffe.

Se også "Chocolate Brownie in a Cup" og "Mud Cake in a Mug".

24.04.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

26 kommentarer

Dette så godt ut!! :)

Det stemmer ;-)

Kan man bruke smelta margarin i stedet for matolje?

Har ikke testet, men burde gå greit

Kan jeg bruke kokosolje istedefir matolje og kan jeg sløyfe vaniljesmaken helt evt bare ha en Tskje ekstra kokosolje for å få en god kokossmak på den?

Ja, det burde absolutt være mulig!

Ble litt tørr, i min mikro måtte man hatt mindre enn 2 min for å få den flytende i midten. Anbefaler å helle litt melk over kaken når den er ferdig. Veldig godt til mikrokake å være!

Takk for tilbakemeldingen:)

Min ble akkurat ferdig i mikron og Den ser kjempe god ut! Jeg hadde den i 2.30 min. Veldig bra resultat! :-)

-Malene

Så bra:) Takk for tilbakemeldingen

Kan man lage dette i muffinsformer? Feks ta to doble former og ha halvparten i?
Tenkte å lage på jobben som en overraskelse....

Jeg hadde kaken i mikroen i 2 min for at den skulle være flytende i midten, men resultatet ble heller en gummi-lignende kake som smakte mer vann enn sjokoladekake... hva kan det komme av?

Jeg fikk det samme resultatet!

Går det greit å ikke bruke vanilieesens?

Prøvde nettopp denne, og den er kjempegod! Hevet noe voldsomt, så skal prøve med 2 ss egg nestegang. Er det noen som har erfaring med å bruke alternativ søtning i disse (sukrin gold eller stevia)? Og i såfall hvordan går det i microbølgeovn?

jeg lagde det nå nettopp med litt hakkede mandler. Det ble godt men konsistensen var litt som gummi

Øøøøøøø det var ikke godt

2-min va alt for mye e den smakte helt

Det høres godt ut♏️

Først ble deigen litt for tørr, hadde i litt mer melk, funket greit, men ble litt som slim. Måtte jo bare prøve å steke den likevel, den ble perfekt etter to minutter og tretti sekunder. Kaken ble kjempegod, men kanskje litt besk... Mulig det blir bedre med Oboy, men det kommer jo ann på hva man liker. KJEMPEGOD uansett:)❤

Tusen takk for super oppskrift, veldig fint for en liten kveldssnacks

Næj ikke godt, kan hende jeg gjorde noe feil men den smakte rart med en rar konsistens

Den smakte dritt, og den hadde en gummi konsistens

Hei! år det bra vis jeg legger den i stekeovnen

Hei. Prøvde denne og den ble veldig Gummi aktig etter 2 min i micro og det smakte absolutt Ingenting av den

Denne kaka er kjempegod, og nesten litt for lett å lage. Men i min mikro blir den perfekt saftig med litt flytende kjerne, på 45 sekunder. Stek den heller litt for lite enn for mye. Blir den overstekt så blir den tørr, gummiaktig og smakløs.

Jeg erfarte at kaken ble for mye stekt (ganske tørr) når jeg stekte den i 2 min. Jeg har en mikso på 900 w

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter