Agurk-sushi med røkelaks

Du har kanskje hørt om "Cucumber Sushi Rolls" som har trendet nokså lenge? 

Dette er kjempegode agurkruller, som fylles med kremost, røkelaks og avokado. Her brukes det altså hverken sushiris eller noriark, for de som skulle være skeptiske til det, men nokså alminnelige, norske ingredienser. 😊 Bitene drysses med sesamfrø og dyppes i soyasaus og chilimajones, og spises gjerne med pinner som om det skulle vært sushibiter.

En perfekt liten forrett eller appetittvekker på verandaen! 

 

Ingredienser: 

♥ 2 agurker
♥ 200 g kremost
♥ 300 g røkelaks
♥ 2 avokado
♥ 2 ss sesamfrø

Servering:
♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss chilimajones

 

Fremgangsmåte: 

Skjær de hele agurkene i tynne skiver på langs. Jeg bruker ostehøvel til dette.

 

 

Legg agurkskivene utover på en brett som er dekket med kjøkkenpapir.

 

 

Legg også kjøkkenpapir oppå agurkskivene.

 

 

La agurkskivene ligge slik i 15 - 20 minutter, slik at noe av væsken fra agurkene blir absorbert av kjøkkenpapiret. 
 

Så er det klart for å starte på agurkrullene. Jeg lager 1 rull av hver agurk, det blir altså 2 ruller til sammen av denne oppskriften. 

Finn frem et brett som du dekker med matpapir. Legg agurkskivene fra den ene agurken på papiret, lett overlappende. 

 

 

Bruk en smørekniv til å smøre et tynt lag kremost (ca. 100 gram) over agurkene.

 

 

Legg på skiver av røkelaks.

 

 

Legg skiver av 1 avokado på laksen. 

 

 

Ta så tak i papiret fra den ene langsiden og rull forsiktig sammen til en agurkrull.

 

 

Gjenta med resten av ingrediensene så du får en agurkrull til.

 

 

 

 

 

Legg begge agurkrullene i kjøleskapet i minst 30 minutter før du skjærer i dem (se tips).

Ta agurkrullene ut av kjøleskapet og fjern forsiktig papiret rundt dem. Dryss over sesamfrø.

 

 

Bruk en skarp, taggete kniv og skjær agurkrullene forsiktig i skiver. 

Legg bitene utover på et fat.

 

 

Serveres med soyasaus og chilimajones. 

 

 

Tips: 

♥ Det er lurt å la agurkskivene trekke på kjøkkenpapir en stund før du lager rullene. Dette fordi agurkene inneholder mye vann, som gjør at agurkrullene fort kan blir for bløte. Dette unngår du ved å trekke ut noe av væsken fra agurkskivene i forkant. 

♥ Det er viktig at agurkskivene overlapper hverandre, slik at du ikke får sprekker i agurkrullene. Kremosten som du smører utover agurkene hjelper til med å holde agurkskivene sammen.

♥ La agurkrullene ligge i kjøleskapet en god stund før du skjærer dem i skiver. Da blir kremosten inni agurkrullene fastere og det er lettere å få rullene til å holde fasongen. 

♥ Det er helt normalt at noen av agurkrullene åpner seg, eller ikke blir så fine å se på. I så fall er det bare å klemme dem litt sammen igjen. Smaken er like god for det!  

 

Litt artig det her!  😃  Og kjempegodt! 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Agurk-sushi med røkelaks
Ingredienser

♥ 2 agurker
♥ 200 g kremost
♥ 300 g røkelaks
♥ 2 avokado
♥ 2 ss sesamfrø

Servering:
♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss chilimajones

Fremgangsmåte

Skjær de hele agurkene i tynne skiver på langs. Jeg bruker ostehøvel til dette.

Legg agurkskivene utover på en brett som er dekket med kjøkkenpapir. Legg også kjøkkenpapir oppå agurkskivene. La agurkskivene ligge slik i 15 - 20 minutter, slik at noe av væsken fra agurkene blir absorbert av kjøkkenpapiret. 

Så er det klart for å starte på agurkrullene. Jeg lager 1 rull av hver agurk, det blir altså 2 ruller til sammen av denne oppskriften. 

Finn frem et brett som du dekker med matpapir. Legg agurkskivene fra den ene agurken på papiret, lett overlappende. 

Bruk en smørekniv til å smøre et tynt lag kremost (ca. 100 gram) over agurkene.

Legg på skiver av røkelaks. Legg skiver av 1 avokado på laksen. 

Ta så tak i papiret fra den ene langsiden og rull forsiktig sammen til en agurkrull.

Gjenta med resten av ingrediensene. 

Legg begge agurkrullene i kjøleskapet i minst 30 minutter før du skjærer i dem (se tips).

Ta agurkrullene ut av kjøleskapet og fjern forsiktig papiret rundt dem. Dryss over sesamfrø.

Bruk en skarp, taggete kniv og skjær agurkrullene forsiktig i skiver. 

Legg bitene utover på et fat. Serveres med soyasaus og chilimajones. 

Tips

♥ Det er lurt å la agurkskivene trekke på kjøkkenpapir en stund før du lager rullene. Dette fordi agurkene inneholder mye vann, som gjør at agurkrullene fort kan blir for bløte. Dette unngår du ved å trekke ut noe av væsken fra agurkskivene i forkant. 

♥ Det er viktig at agurkskivene overlapper hverandre, slik at du ikke får sprekker i agurkrullene. Kremosten som du smører utover agurkene hjelper til med å holde agurkskivene sammen.

♥ La agurkrullene ligge i kjøleskapet en god stund før du skjærer dem i skiver. Da blir kremosten inni agurkrullene fastere og det er lettere å få rullene til å holde fasongen. 

♥ Det er helt normalt at noen av agurkrullene åpner seg, eller ikke blir så fine å se på. I så fall er det bare å klemme dem litt sammen igjen. Smaken er like god for det!  

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift