Ambrosia Salad

Ambrosia Salad

24.12.2013

"Ambrosia Salad" er en veldig populær dessert i Amerika!

"Salaten" er en nydelig kremdessert med søt, tropisk smak - akkurat som nektaren "ambrosia" som sørget for å holde gudene vakre og ungdommelige i gresk mytologi. I god amerikansk ånd skal en ekte "Ambrosia Salad" også inneholde marshmallows, kremost og pecannøtter.

 

 

Serveres "Ambrosia Salad" til jul, pyntes den gjerne med røde maraschino kirsebær som jeg har gjort her.

Min kjære søster som har bodd i USA i snart 20 år er hjemme i Norge denne julen og ja - hun elsker denne desserten!

Oppskriften gir nok dessert til 4 personer (men passer også bra til to søte søstre... Wink )

 

Happy Christmas Celebrations!

 

Ingredienser:

♥ 200 g kremost (se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 dl kremfløte
- -
♥ 2 bokser hermetisk ananas
♥ 2 bokser hermetiske mandariner
♥ 100 g marshmallows (se tips)
♥ 100 g grovt revet kokos (se tips)
♥ 125 g pecannøtter
♥ 100 g maraschino kirsebær (se tips)

Pynt:
♥ noen ekstra hermetiske mandarinbåter,
pecannøtter, grovt revet kokos og maraschino kirsebær


Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert kremost sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten til myk krem. Bland kremen sammen med kremostblandingen.

La hermetisk ananas og mandariner renne godt av seg i en sil. Del opp i mindre biter og ha i en bolle. Ha i marshmallows, kokos, grovt hakkede pecannøtter og avrente, oppdelte maraschino kirsebær. Rør godt og vend dette så inn i kremblandingen.

Ha kremdesserten i en stor dessertskål. Pynt toppen av kremen med mandarinbåter, pecannøtter, grovt revet kokos og avrente maraschino kirsebær.

Oppbevar desserten kjølig frem til servering.

 

 

Tips:

♥ Bruk grovt revet kokos (fås kjøpt ferdig i USA og heter "Shredded coconut sweetened"). Det er mulig at man får kjøpt produktet i enkelte store norske matvareforetninger som fører amerikanske produkter (f eks Centra) eller i helsekostforretninger. Hvis du ikke får tak i det, og heller ikke orker å lage eget ferskreven kokos, er det jo selvfølgelig ikke umulig å bruke vanlig, revet, tørket kokos, men personlig synes jeg dette blir for hardt og kornete i konsistensen i denne kremdesserten, så det nesten er bedre å droppe kokosen helt. Men du får selv velge hva du foretrekker.  

♥ Maraschino kirsebær kjøpes på glass og bærene ligger i en lake med maraschino, som gir veldig karakteristisk smak. Jeg elsker maraschino-smaken, men alle er såklart ikke like glad i dette som meg. Smile Du kan alternativt bruke tørkede, røde cocktailbær, men vær oppmerksom på at det gir en annen, mindre utpreget smak. Hvis du bruker tørkede cocktailbær, bør du la bærene ligge en stund i varmt vann, så bærene blir myke i konsistensen. Til jul gir bærene vakker rødfarge på desserten, men utenom julesesongen går det også fint å droppe denne ingrediensen.

♥ Bruk enten mini marshmallows eller store som du klipper opp i mindre biter med en saks. Jeg brukte her marshmallows farget i pastellfarger for ekstra amerikansk stil Smile

♥ Du kan bruke kremost naturell eller kremost med tropisk mandarin- og ananassmak (fra Tine).

♥ "Ambrosia Salad" bør lages samme dag som den serveres, så kremen er helt fersk, men den kan gjerne stå i kjøleskapet i noen timer. Da blander smakene seg godt sammen og marshmallowsene blir bløtere og glir bedre sammen med konsistensen på kremen.

 

YUMMY DESSERT!

 

 

Frisk, søt og deilig og jentenes favorittSmile

♥ ♥ ♥ ♥

 

GOD JUL TIL DERE ALLE!

Ambrosia Salad

Ingredienser

200 g kremost (se tips)
1,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
5 dl kremfløte
- -
2 bokser hermetisk ananas
2 bokser hermetiske mandariner
100 g marshmallows (se tips)
100 g grovt revet kokos (se tips)
125 g pecannøtter
100 g maraschino kirsebær (se tips)

Pynt:
noen ekstra hermetiske mandarinbåter,
pecannøtter, grovt revet kokos og maraschino kirsebær

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert kremost sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten til myk krem. Bland kremen sammen med kremostblandingen.

La hermetisk ananas og mandariner renne godt av seg i en sil. Del opp i mindre biter og ha i en bolle. Ha i marshmallows, kokos, grovt hakkede pecannøtter og avrente, oppdelte maraschino kirsebær. Rør godt og vend dette så inn i kremblandingen.

Ha kremdesserten i en stor dessertskål. Pynt toppen av kremen med noen ekstra mandarinbåter, pecannøtter, grovt revet kokos og avrente maraschino kirsebær.

Oppbevar desserten kjølig frem til servering.

Tips

♥ Bruk grovt revet kokos (fås kjøpt ferdig i USA og heter "Shredded coconut sweetened"). Det er mulig at man får kjøpt produktet i enkelte store norske matvareforetninger som fører amerikanske produkter (f eks Centra) eller i helsekostforretninger. Hvis du ikke får tak i det, og heller ikke orker å lage eget reven kokos, er det jo selvfølgelig ikke umulig å bruke vanlig, tørket kokos, men personlig synes jeg dette blir for hardt og kornete i konsistensen i denne kremdesserten så det nesten er bedre å droppe kokosen helt. Men du får selv velge hva du foretrekker.    

♥ Maraschino kirsebær kjøpes på glass og bærene ligger i en lake med maraschino, som gir veldig karakteristisk smak. Jeg elsker maraschino-smaken, men alle er såklart ikke like glad i dette som meg;-) Du kan alternativt bruke tørkede, røde cocktailbær, men vær oppmerksom på at det gir en annen, mindre utpreget smak. Hvis du bruker tørkede cocktailbær, bør du la bærene ligge en stund i varmt vann, så bærene blir myke i konsistensen. Til jul gir bærene vakker rødfarge på desserten, men utenom julesesongen går det også fint å droppe denne ingrediensen.

♥ Bruk enten mini marshmallows eller store som du klipper opp i mindre biter med en saks. Jeg brukte her marshmallows farget i pastellfarger for ekstra amerikansk stil Smile

♥ Du kan bruke kremost naturell eller kremost med tropisk mandarin- og ananassmak (fra Tine).

♥ "Ambrosia Salad" bør lages samme dag som den serveres, så kremen er helt fersk, men den kan gjerne stå i kjøleskapet i noen timer. Da blander smakene seg godt sammen og marshmallowsene blir bløtere og glir bedre sammen med konsistensen på kremen.

24.12.2013
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter