American Brownies

American Brownies

26.03.2010

 

I wish to believe in immortality

I wish to live with you forever..

 

(John Keats)

 

"American Brownies" er en udødelig klassiker!

Jeg elsker sjokoladesmaken, konsistensen og at de er så lettvinte å lage - det ser du av de utallige variantene med browniesoppskrifter som ligger inne her på Det søte liv.  Wink

Denne supre oppskriften passer til liten form og er kjempelett å røre sammen.

Kaken er uten nøtter og gir myk og litt klebrig sjokoladekake.

Perfekt oppskrift når du plutselig blir fysen på noe godt!

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en liten kjele.

 

 

Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret.

 

 

Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.

 

 

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis).

 

 

Pisk deretter inn i sjokoladesmøret.

 

 

Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

 

 

Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen.

 

 

 

Jevn til overflaten med en smørekniv.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten.

Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.

 

Tips:

Oppskriften gir nokså lav kake, hvilket er meningen.

Kaken er fin å fryse, men er så god at den spises opp med en gang  Icon e biggrin

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

American Brownies

Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.

Tips

Oppskriften gir nokså lav kake, hvilket er meningen.

Kaken er fin å fryse, men er så god at den spises opp med en gang:-)

26.03.2010
Allergier og preferanser: 

15 kommentarer

Skal prøve den nå, håper den er god! :-)

Det er den:) Håper du ble fornøyd!

det så veldig godt ut:):):)

Kan man ta denne oppskriften i en rund kakeform?

Jeg vil takke deg for en flott blogg! Oppdateringen av siden ble også kjempebra! :-) jeg har fulgt deg i mange år nå, og tyr nok en gang til din side for inspirasjon og hjelp. Jeg har fått i oppdrag og lage en brownies som skal serveres som dessert i et bryllup med 60 mann. Har du et tips til hvilken av dine oppskrifter? Helst enklest mulig, lett å skjære i fine stykker da den skal serveres med is og bær. Kan man eventuelt lage denne i langpanne? Hilsen Sabine

Jeg prøvde å lage den. Kjempe godt! :D

Hei,

Jeg har nettopp bakt denne kaken og slutter meg fullt ut til dem som sier at den er kjempegod. Jeg fulgte oppskriften nesten til punkt og prikke - jeg byttet ut kokesjokoladen med 70 pst Valrhona-sjokolade - og den ble som beskrevet; myk inni og full av smak.

Takk for en flott kake- og dessertblogg. Den er blitt en inspirasjon til å prøve nye kaker :)

Ååååhhhh.. den var såå god :D Takk for oppskriften :)

Hvor mange blir det ut av denne oppskriften?

denne kaken var kjempe god lagde den nettop :)

Denne var veldig god :) Byttet ut noen biter av kokesjokoladen med hvit sjokolade og tilsatte litt kremost i tillegg

smaker dette veldig mørk sjokolade?

Anbefaler å ikke vente med å ta røra i forma.

hei jeg lurtre om den oppskriften kan være i rundt formen også?

Hei, denne ser kjempegod ut. Går det an å lage den med glutenfritt mel, evnt maizena? Hvor mye i såfall?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter