
5 plater butterdeig (1 pk)
5 ss lønnesirup
Nøttefyll:
50 g mandler
50 g hasselnøtter
50 g valnøtter
50 g peanøtter
50 g pistasjnøtter
Pynt:
5 ts perlesukker
5 ss lønnesirup
Hakk nøttene svært grovt (se tips).
Tin butterdeigsplatene. Legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Press butterdeigsplatene litt ned i midten med fingrene, slik at du får en kant på ca 1 cm rundt hver plate. Pensle platene med lønnesirup. Fordel nøttene i midten på butterdeigsplatene og dryss over perlesukker.
Stek platene midt i ovnen ved 225°C i 15 min. Pensle over mer lønnesirup mens de er varme, slik at de blir blanke og klissete. Del hver plate i tre biter.
Spises varme og rykende ferske!
Lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene (se etter flasker med ”Maple Sirup”).
Merk at nøttene bare så vidt skal hakkes opp. Det kan godt være en del hele nøtter innimellom – det ser både dekorativt og flott ut!
Bruk kun usaltede nøtter! Usaltede peanøtter og pistasjnøtter fås kjøpt i mange matvarebutikker, helsekostbutikker og innvandrerbutikker.
Jeg pleier å servere "Amerikansk nøttestang" i porsjonsstykker. Vil du heller ha en lang nøttestang å servere, kan du skjøte sammen to eller tre butterdeigsplater til en lengre stang.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4339 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 68
Brukere i dag: 1366
Brukere siste 7 dager: 129848
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar