Appelsinkake med rømme

Appelsinkake med rømme

08.09.2006
Appelsinkake med rømme

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
revet skall av 1 appelsin
1 dl presset appelsinsaft
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Glasur:
3 dl melis
2 ss appelsinsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen, revet appelsinskall og presset appelsinsaft. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen melis og appelsinsaft (se tips) til du får en glatt glasur med ønsket tykkelse. Bre glasuren over toppen av kaken. Sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.

Tips

Bytter du ut rømmen med rømmekolle, får kaken enda lavere fettinnhold.

Pass på å sile appelsinsaften som du bruker til melisglasuren, slik at du får fjernet fruktkjøttet.

"Appelsinkake med rømme" er holdbar dersom den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

08.09.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei,
Er denne kaken helt uten smør og lettrømme istedenfor det?:)))

Hei! Ja, det stemmer :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter