Bærpai med vaniljekrem

Bærpai med vaniljekrem

01.06.2009
Bærpai med vaniljekrem

Ingredienser

Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
1 dl sukker
3 ss vann

Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
1,5 dl bringebær
2 dl blåbær

Fremgangsmåte

Kjør alle ingredienser til paibunnen i en food processor til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Bland i sukker og vann og kna deigen raskt sammen.)

Hold av litt deig til å trille ut gitterpynten på toppen av kaken. Trykk resten av deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten (se tips). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøl litt og fjern forsiktig folien.

Fordel vaniljekremen over paibunnen. Dryss over bærene. Trill ut lengder av deigen du har holdt til side og legg som gitter over kaken.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøl før kaken forsiktig flyttes over på et kakefat.

Tips

Aluminiumsfolien forhindrer at deigen krymper nedover langsmed kanten under forstekingen av paibunnen.

Vær forsiktig når du flytter kaken over på kakefatet. Den går lett i stykker mens den er varm. Det går også fint å servere kaken rett fra formen.

01.06.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Jeg prøver selv om jeg ikke for svar,men om jeg forstår riktig så har du hele bær
i paien. Kan jeg bruke syltetøy i paien av blåbær ellerbringbær eller jordbær

Jeg skjønner ikke hva du mener med den aluminiumsfolien? Har du mulighet til å legge ut et bilde av hvordan det gjøres?

Oohh, utrolig god!

Lykkes første gang jeg prøvde meg på bringebær/blåbær pai, takk! Pappa hadde sånn lyst til pai når vi plukket bær sammen ;-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter