Bakte epler med nøtter og smuledeig

Bakte epler med nøtter og smuledeig

25.10.2010

I helgen var mannen min bortreist, og vi kan vel si at jeg benyttet anledning til å gjøre akkurat som jeg selv vil inne på kjøkkenet:-) Hvor mange kaker jeg bakte fra fredag til søndag er en dypt bevart hemmelighet...;-), men jeg hadde det veldig gøy! Det tror jeg min lille datter hadde også, for vi lagde mange artige Halloweenkaker sammen. Jeg kommer til å poste disse her på detsoteliv.no fra og med i morgen, men i dag tar jeg først høstens siste epleoppskrifter.

"Bakte epler" er en lettvint, sunn og kjempegod dessert som kan lages i mange forskjellige varianter. Det enkleste og sunneste er å bare drysse et eple med kanel og litt sukker og sette i ovnen til eplet er varmt og mørt. Her har du min ikke fullt så sunne favoritt med eplemos, smuledeig og hakkede hasselnøtter, som gjør at det hele smaker som en liten eplekake. Spises varm og nystekt! Oppskriften gir 1 porsjon, men kan selvfølgelig dobles opp til det antallet du ønsker.

Bakte epler med nøtter og smuledeig

Ingredienser

1 stort eple
3 ss eplemos med biter

Smuledeig:
40 g smør,
40 g sukker
30 g hvetemel
40 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Skjær ut kjernen fra eplet og legg i en liten ildfast form eller skål. Ha en liten klatt eplemos i midten av eplet og fordel resten av eplemosen rundt eplet.

Smuldre sammen mykt smør, sukker og mel. Bland med grovt hakkede hasselnøtter. Fordel smuldredeigen inni eplet og rundt eplet oppå eplemosen. Dryss eventuelt over littegrann kanel.

Stekes midt i ovnen ved 190°C i ca 20 min, til smuledeigen er gylden og eplet er mørt.

Tips

"I et landskap, nytt og uten minner,
Står et epletre i blomst og skinner.

Stien går seg bort imellom lave
busker, og der nede ligger havet.

Epletreet dufter nyskapt sommer.
Her har tiden aldri vært. Den kommer."

(Inger Hagerup, fra diktet "I et landskap")

25.10.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter