Bananbiter med appelsin

Bananbiter med appelsin

21.03.2006

Her har du en enkel, men nydelig banankake med mild smak av appelsin. Kaken inneholder gresk yoghurt, men lite smør, noe som gjør kaken nokså fettfattig! Men likevel intet å utsette på smaken Smile  

Oppskriften er til liten langpanne.

Bananbiter med appelsin

Ingredienser

50 g smør
100 g sukker
100 g brunt sukker
2 dl gresk yoghurt
3 egg
2 bananer
2 ss presset appelsinsaft
1 ss revet appelsinskall
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med hvitt og brunt sukker. Rør i gresk yoghurt. Tilsett lett sammenpiskede egg og moset banan. Rør deretter inn presset appelsinsaft og revet skall av appelsin. Sikt sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og bland i til slutt. 

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Skjær kaken opp i ruter og dryss over litt melis før servering.

Tips

Matyoghurt er yoghurt som er litt ekstra tykk i konsistensen, men du kan også bruke vanlig yoghurt naturell til denne kaken.

Kaken kan fryses.

21.03.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter