Banankake fra Magnolia Bakery


En av de aller mest besøkte oppskriftene på detsoteliv.no er "Magnolia Vanilla Cupcakes" fra "Magnolia Bakery" i New York. Har kanskje noe å gjøre med at dette var yndlingskakene til de fire jentene i "Sex and the City"-serien, men uansett er populariteten så absolutt fortjent! Dette er HELT FANTASTISKE CUPCAKES! (Ikke glem "Magnolia Chocolate Cupcakes", som også er sinnsykt gode.)

Men "Magnolia Bakery" lager så utrolig mye annet godt i tillegg til sine cupcakes! Det har jeg selv sett og smakt de gangene jeg har vært innom der på besøk (min søster bor i New York, så det må nok bli noen turer over Atlanteren av og til). Jeg har også kjøpt meg kakeboken "More from Magnolia" (2004), og har allerede testet ut en god del av oppskriftene. Her har du "Banana Bread with Coconut and Pecans". En av de aller beste banankakene jeg har smakt noensinne!

Banankake fra Magnolia Bakery
Ingredienser

175 ml matolje (se tips)
300 g sukker
3 store egg
1,5 ts vaniljeessens
3 modne bananer (se tips)
2 dl rømme
3/4 ts salt
3/4 ts kanel
1,5 ts natron
375 g hvetemel
75 g kokos
150 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Start med å riste pecannøtter ved å ha dem på en stekeplate i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Avkjøl og hakk dem grovt.

Pisk sammen olje og sukker. Tilsett eggene og vaniljeessens og pisk videre. Rør så i most banan og rømme. Sikt mel sammen med salt, kanel og natron. Bland dette i og rør til en jevn deig. Til slutt tilsettes kokos og grovt hakkede pecannøtter.

Ha deigen i en smurt og strødd stor formkakeform (ca 2,5 liter). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 60-70 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves over på et kakefat.

Tips

Husk å bruke matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.

Oppskriften angir 3 dl most banan og jeg fant ut at det tilsvarer ca 3 middels store bananer. Godt modne bananer gir best smak på kaken. Det går raskt å mose banan med stavmikser.

Oppskriften er beregnet på stor formkakeform. Jeg brukte silikonform som rommer ca 2,5 dl. Formen skal være ca 2/3 full med deig. Har du ikke stor form, kan du fordele deigen på to mindre former. Du kan da korte ned steketiden noe.

Denne kaken holder seg myk i mange dager om den pakkes godt inn i plast. Også kjempefin å fryse!

Andre oppskrifter fra "Magnolia Bakery" er som sagt "Magnolia Vanilla Cupcakes" og "Magnolia Chocolate Cupcakes". Se dessuten "Magnolia Apple Cake", "Magnolia Red Velvet Cake", "Devil's Food Cake" og "Banana Cake with White Chocolate Icing". Alt hentet fra boken "More from Magnolia" (2004).

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift