Banankake i langpanne med sjokolade

Banankake i langpanne med sjokolade

22.09.2021

Dette er en skikkelig stor, saftig og DEILIG banankake med sjokolade!

Perfekt til småkjipe regnværsdager.. Wink  Du bare tar en bit av et varmr og nystekt kakestykke, og livet smiler igjen!  Smile chrome 

 

 

Kaken er inspirert av Sticky Chocolate Banana Squares (Amerikanske banan- og sjokoladebiter).

Denne gangen har jeg tilpasset oppskriften til stor langpanne, gjort kaken litt mindre sticky, og erstattet sjokoladekremen med sjokoladebiter. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.

I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.

Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

 

 

Gjett om det lukter godt på kjøkkenet!  Heart  

 

 

Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter. 

 

 


Tips:

♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken! 

♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken. 

♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.

♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt. 

 

 

 

God fornøyelse, folkens!  Yum

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Banankake i langpanne med sjokolade

Ingredienser

♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.

I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.

Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter. 

Tips

♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken! 

♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken. 

♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.

♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt. 

22.09.2021
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter