Brukere online: 2416
Brukere i dag: 56777
Brukere siste 7 dager: 234484
Hei kjære dere,
Ja nå har høstværet kommet, og det er ekstra deilig med lune kaker med frukt og krydder.
Denne banankaken er saftig og god og får ekstra god smak av smuldredeigen som drysses i et lag inni kaken og på toppen. Smuldredeigen inneholder brunt sukker og kanel som jo er nydelig sammen med banan.
Jeg liker å drikke varm te med en sitronskive til denne kaken.
Nydelig!
ANNONSE: Det søte serviset med rosa blomster er sponset av GreenGate.
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 stk modne bananer
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 dl surmelk
Kanelcrumble (smuldredeig):
♥ 150 g smør
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1,5 ts kanel
♥ 3 dl hvetemel
Glasur (kan sløyfes):
♥ 2,5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss fløte
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør sammen med sukker og eggene til du får en luftig smørkrem. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i sammen med vaniljeekstrakt. Sikt sammen med og bakepulver og rør inn i deigen vekselsvis med surmelk.
Lag smuldredeigen ved å blande sammen mykt smør, brunt sukker, kanel og til slutt hvetemel.
Kle en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir. Fordel ca. halvparten av deigen jevnt utover i formen. Dryss over halvparten av smuldredeigen. Fordel deretter over resten av kakedeigen. Dryss resten av smuldredeigen på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50-55 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Del kaken i firkanter og server den gjerne mens den fortsatt er lunken.
Hvis du vil, kan du glasere kaken med melisglasur laget av melis, vaniljeekstrakt og litt fløte. Jeg droppet glasuren denne gangen, og synes kaken ble kjempegod likevel.
Tips:
Kaken er kjempefin å fryse
Kaken er inspirert av den amerikanske kaken "Banana Crumb Cake" - derav navnet..
Ønsker dere en fin uke!
Jeg reiser til Amsterdam i morgen, så da blir det en Stroopwafel på meg
Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 stk modne bananer
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 dl surmelk
Kanelcrumble (smuldredeig):
♥ 150 g smør
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1,5 ts kanel
♥ 3 dl hvetemel
Glasur (kan sløyfes):
♥ 2,5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss fløte
Pisk mykt smør sammen med sukker og eggene til du får en luftig smørkrem. Mos bananene (jeg bruker stavmikser til dette) og bland i sammen med vaniljeekstrakt. Sikt sammen med og bakepulver og rør inn i deigen vekselsvis med surmelk.
Lag smuldredeigen ved å blande sammen mykt smør, brunt sukker, kanel og til slutt hvetemel.
Kle en liten langpanne (ca 20x30 cm) med bakepapir. Fordel ca. halvparten av deigen jevnt utover i formen. Dryss over halvparten av smuldredeigen. Fordel deretter over resten av kakedeigen. Dryss resten av smuldredeigen på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50-55 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Del kaken i firkanter og server den gjerne mens den fortsatt er lunken.
Hvis du vil, kan du glasere kaken med melisglasur laget av melis, vaniljeekstrakt og litt fløte. Jeg droppet glasuren denne gangen, og synes kaken ble kjempegod likevel.
Kaken er kjempefin å fryse
1 kommentar
Prøvde meg på denne, men
Prøvde meg på denne, men kanelcrumbelen datt igjennom og kaken var full av "krater". Hva har jeg gjort galt?
Skriv ny kommentar