Banankake med lys sjokoladekrem

Banankake med lys sjokoladekrem

10.06.2016

Hei dere!

For noen nydelige sommerkvelder vi har for tiden. Klokken er 23.00 her jeg sitter og blogger, vinduer og verandadører hjemme hos meg står på vidt gap og himmelen har fortsatt rosaskjær etter solnedgangen. Herlig!

På tampen av denne vakre fredagskvelden tenkte jeg å gi dere et supert kaketips for helgen: Det er å lage en deilig og saftig banankake med luftig, lys sjokoladekrem.  Populært hos store og små og egner seg til alle slags anledninger! 

 

 

Denne kaken inneholder jo ikke pisket fløtekrem og tåler derfor fint å stå i romtemperatur i flere timer - noe som kan være praktisk i mange sammenhenger, for eksempel hvis du trenger en kake som skal fraktes og derfor ikke kan være i kjøleskapet frem til servering. Faktisk synes jeg denne kaken blir aller best når den står i romtemperatur en stund, for da blir kaken og sjokoladekremen ekstra myk og deilig.

Kaken på bildet ble med på klassetur for 5. klassinger, og jeg fikk rapport om at kaken ble spist opp!  Smile 

 

 

Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 3 modne bananer
♥ 2,5 dl rømme
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 50 g kokesjokolade

Lys sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl melk

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser) og rør bananmosen inn i deigen sammen med rømme. Sikt mel og natron. Rør også dette inn i deigen. Smelt sjokoladen (gjøres over vannbad eller i mikro) og bland inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i to runde kakeformer som er 24 cm i diameter og som er dekket med bakepapir i bunnen.

Stek hver kake midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kakene i formene. Løsne de deretter forsiktig fra formene og dra av bakepapiret fra undersiden. 

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.

Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og smør resten av sjokoladekremen jevnt over kaken.

 

 

Deilig, fluffy sjokoladekrem...  Yum 


Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.

 

 

NAM!

 

 

Tips:

♥ Oppskriften er beregnet på 3 store bananer. Bruk helst bananer som er godt modne, så du får frem den søte, gode banansmaken på kaken.

♥ Jeg liker best å steke hver kakebunn for seg. Prøv å få omtrent like mye deig i hver form, så kakene blir like tykke. Det går også an å steke kaken i en kakeform som er 24 cm i diameter og så dele den stekte kaken på midten etter at den er avkjølt. Forleng da steketiden til ca 40 minutter (sjekk alltid med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, så sjokoladekremen er helt myk. Kaken er fin å fryse både med og uten sjokoladekrem.

♥ Underlaget til kaken som du ser på bildet kalles for "kakedrum", og egner seg veldig godt hvis du vil frakte kaker uten å måtte ta med deg tunge glassfat. Kakeunderlaget er laget i et lett materialet, men gir likevel et solid underlag til kaken. Fås kjøpt i mange forskjellige fasonger, størrelser og farger. Jeg kjøpte den du ser på bildet i nettbutikken til SøteSaker, se her.

 


♥ Se også Banankake med rømme og Banankake med Nutella- og kaffekrem, som er basert på lignende oppskrift, men med en litt annen type sjokoladekrem. Se også Chocolate Banana Cake.

 

 

Banankake og luftig sjokoladekrem er en superdeilig kombinasjon!

 

 

Ønsker dere alle en deilig helg!

Selv gleder jeg meg til stort slektsstevne på Toten i morgen  Smile  Følg meg på instagram: kristine_lifeissweet hvis du vil se noen bilder.

 

 

Håper jeg klarte å friste deg til å prøve ut denne deilige banankaken!   Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Banankake med lys sjokoladekrem

Ingredienser

Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 3 modne bananer
♥ 2,5 dl rømme
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 50 g kokesjokolade

Lys sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl melk

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser) og rør bananmosen inn i deigen sammen med rømme. Sikt mel og natron. Rør også dette inn i deigen. Smelt sjokoladen (gjøres over vannbad eller i mikro) og bland inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i to runde kakeformer som er 24 cm i diameter og som er dekket med bakepapir i bunnen.

Stek hver kake midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kakene i formene. Løsne de deretter forsiktig fra formene og dra av bakepapiret fra undersiden. 

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.

Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og smør resten av sjokoladekremen jevnt over kaken.

Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.

Tips

♥ Oppskriften er beregnet på 3 store bananer. Bruk helst bananer som er godt modne, så du får frem den søte, gode banansmaken på kaken.

♥ Jeg liker best å steke hver kakebunn for seg. Prøv å få omtrent like mye deig i hver form, så kakene blir like tykke. Det går også an å steke kaken i en kakeform som er 24 cm i diameter og så dele den stekte kaken på midten etter at den er avkjølt. Forleng da steketiden til ca 40 minutter (sjekk alltid med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, så sjokoladekremen er helt myk. Kaken er fin å fryse både med og uten sjokoladekrem.

10.06.2016
Allergier og preferanser: 

14 kommentarer

Hvordan får du kakebunnen brun? Mangler det noe i oppskriften? :-P står her med røre nå og lurer på hvor mye kakao jeg skal tilsette ;-)

Beklager, her har det skjedd en feil i forbindelse med posting av oppskriften. Det skal være 50 g smeltet sjokolade i deigen (+ noen andre justeringer som ikke kom med). Dette er korrigert nå. Håper du likevel fikk en god kake som du ble fornøyd med. :-)

haha her stod jeg og baka i går og skjønte ikke hvordan kaka ble brun! gikk gjennom oppskriften mange ganger og tenkte jaja, den blir vel brun når den stekes ;-)

leste oppskriften nå og skjønte ingen verdens ting da den plutselig var endret flere steder!

jaja gjestene spiste høflig opp kaka selvom jeg synes den ble litt vel klebrig og merkelig, for god smak var det jo..

Hei
Har lagd denne kaken nå, med 50 Gr sjokolade. Men syns din er mye mørkere enn min ble, er nesten så en ikke ser at det er sjokolade i.. Og måtte steike den i nesten en time før den var ferdig, hadde da alt i en 24 cm form. Men håper den smaker like godt som det dufter her nå
Jannike

Hei! Jeg bakte denne kaken til min datrers bursdag og jeg bestemte meg for å lage den kvelden før. Jeg stekte bunnene hver for seg og de var helt perfekte da jeg tok de ut av ovnen, høye og flotte. Jeg lot de avkjøles i formene, før jeg skulle sette kaken sammen. Da var de sunket helt sammen og var ganske så tunge. Jeg fulgte oppskriften til ounkt og prikke og lurer på hva jeg kan ha gjort galt? Jeg moste bananene med stavmixer til puré, kanskje dette var feil?
Mvh Sandra

Heisann!
Prøvde meg på kaka nå, jeg også stussa over at det bare er 50g sjokolade, den blir veldig mye lysere enn hva du har fått? Selve kaka virker også ustekt selvom den fikk stå GODT over tiden som ble anbefalt, er det bananene som gjør dette?

Kremen ble veldig bra da:)

God kake, men veldig søt! Da bananen gir mye søtsmak, kommer jeg nok til å redusere sukker/melis neste gang. Tok i litt ekstra sjokolade, og den ble mørk og fin :-)

hei!
jeg baker det meste du har på siden din)))
denne kaken ble perfekt! bakte den i en 26 form, hadde et egg ekstra og litt av alt.
100 g sjokolade, og den ble mørk og fin. Moste banan og hadde rømmen direkte i mosen, og det er viktig å SIKTE melet, ja!
Meget saftig og smakfull kake.
Jeg hadde litt sjokoladesaus i smørkremen, jeg synes det blir litt for mye smør og melis smak.
Vel, kaken ble helt perfekt!

ha en flott dag!

Hadde i dobbelt med sjokolade, men kaka ble jo fortsatt lys og langt fra så mørk som på bildet!

Hei.
Hva slags rømme har du brukt, og hva slags sjokolade? Går det f.eks fint med mørk kokesjokolade i selve kaken?

Hei! Går det an å lage denne kaken som langpannekake? I såfall, hvor stor langpanne og hvor lang steketid, tror du?

I had to bake it for 40 - 50 min.

Lagde kaka nå. Måtte steke 1 time og 20 min. Virker ferdig. Delte sen i to nå, og den var også bare halvparten av størrelsen den skulle vært. I tillegg kjentes den kjempe rå ut inni, var skikkelig klebrig og seig.

Stekte kaka i én form på 160 grader i 1 time med kjempebra resultat.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter