Banankake med Nutella- og kaffekrem


Snart helg igjen - helt utrolig så fort tiden går når man har det både travelt og gøy...!  Grin

I dag kan jeg by på en banankake som garantert vil få deg i godt humør!  Banankaken er enkel å lage, og får ekstra myk konsistens fordi den inneholder rømme i deigen. Den luftige kremen som jeg har fylt kaken med inneholder sjokoladepålegget Nutella og har nydelig smak av sjokolade, hasselnøtter og kaffe. Jeg liker ekstra god kaffesmak på kaken, så jeg dynker kakebunnene med varm kaffe før jeg fyller med sjokoladekremen.

 

 

Tenker at kaffesmaken på denne kaken også er noe som far i huset vil sette pris på...  Smile 

Husk farsdagen på søndag!

 

 

Ingredienser:

Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 dl rømme

Dynking:
♥ 0,5 dl sterk kaffe

Nutella- og kaffekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 200 g Nutella (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss sterk kaffe

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Mos bananene (gjøre raskt med stavmikser eller foodprocessor, men du kan også nøye deg med å bruke gaffel). Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i rømmen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret og del kaken i to kakebunner.

Dynk kakebunnene godt med varm, sterk kaffe.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.

Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen.

 

 

Fordel resten av kremen rundt og oppå kaken.

Pynt kaken med kakestrøssel eller annen pynt du liker.

 

 

ANNONSE:

Det fine fatet du ser på bildet er faktisk en dekketallerken i serviset Diamant fra Hadeland Glassverk. Dekketallerkenen egner seg som du ser helt utmerket som kakefat!  Smile   
Fatet er sponset.

 

 

 

ANNONSE:

Det vakre, hjemmekoselige serviset i hvitt og blått heter Flower og er en del av serien som heter Bluebird fra Porsgrund Porselen.  Siden jeg har blått kjøkken passer dette serviset så godt hjemme hos meg, så jeg har begynt å bruke det mye.
Serviset er sponset.

 



Så utrolig saftig og smakfull kake!
 


Tips:

♥ Oppskriften er beregnet på 4 middels store bananer. Bruk helst bananer som er godt modne, så får frem den søte, gode banansmaken på kaken.

♥ Nutella er en sjokolade- og hasselnøttpålegg som er nydelig å bake med. Du kan alternativt bruke norsk Nugatti, men siden konsistensen på Nugatti er litt tykkere, må du kanskje tilsette litt ekstra kaffe eller melk for å få passe smørekonsistens på sjokoladekremen.

♥ Bytt ut kaffe med melk hvis du ikke vil ha kaffesmak på kaken.

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, så sjokoladekremen er helt myk. Kaken er fin å fryse både med og uten sjokoladekrem.

♥ Oppskriften på banankake er basert på Banankake med rømme, som er tidligere publisert her på Det søte liv.

 

 

Og ett tips til!

Har du lyst til å variere denne kaken, kan du lage cupcakes i stedet for rund kake. Fyll deigen i muffinsformer, stek dem ved 200°C i ca 15 minutter. Sprøyt sjokoladekremen på toppen av de avkjølte muffinsene.

 


Mmmmm.....

Veldig nydelig smakskombinasjon!

 


♥  ♥  ♥  ♥  ♥
 

Banankake med Nutella- og kaffekrem
Ingredienser

Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 4 modne bananer (se tips)
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 dl rømme

Dynking:
♥ 0,5 dl sterk kaffe

Nutella- og kaffekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 200 g Nutella (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Mos bananene (gjøre raskt med stavmikser eller foodprocessor, men du kan også nøye deg med å bruke gaffel). Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør i rømmen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut. Dra av bakepapiret og del kaken i to kakebunner.

Dynk kakebunnene godt med varm, sterk kaffe.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.

Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og fordel resten av kremen rundt og oppå kaken.

Pynt kaken med kakestrøssel eller annen pynt du liker.

Tips

♥ Oppskriften er beregnet på 4 middels store bananer. Bruk helst bananer som er godt modne, så får frem den søte, gode banansmaken på kaken.

♥ Nutella er en sjokolade- og hasselnøttpålegg som er nydelig å bake med. Du kan alternativt bruke norsk Nugatti, men siden konsistensen på Nugatti er litt tykkere, må du kanskje tilsette litt ekstra kaffe eller melk for å få passe smørekonsistens på sjokoladekremen.

♥ Bytt ut kaffe med melk hvis du ikke vil ha kaffesmak på kaken.

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, så sjokoladekremen er helt myk. Kaken er fin å fryse både med og uten sjokoladekrem.

4 kommentarer

Prøvd denne flere ganger, men kaka blir aldri ferdig inni... Det sitter ikke noe igjen på kakepinnen når jeg sjekker, men når kaka er blitt kald og jeg skal dele den i to, er den rå i midten.. Har prøvd å senke temperaturen, og steke den lenger, har også prøvd å steke den på varmluftsovn. I dag stekte jeg den på varmluftsovn på 150 grader, og den sto i ovnen i 65 min, likevell rå inni.. Vet ikke hva jeg gjør feil..

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift