Brukere online: 1364
Brukere i dag: 30018
Brukere siste 7 dager: 172096
Dette er en perfekt oppskrift på en knallgod kake med moste bananer, grovt hakket kokesjokolade og hasselnøtter. Litt kanel gir en ekstra deilig aroma til denne nydelige, lille banankaken!
100 g smør
1 dl sukker
2 egg
2 store bananer (275 g uten skall)
4 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
100 g kokesjokolade
50 g hasselnøtter
Pynt:
melisdryss
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre. Rør til slutt inn grovt hakket sjokolade og hasselnøtter.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50 min. La kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sikt over melis før servering.
275 g banan uten skall tilsvarer 2 store bananer eller 3 små. Bruk godt modne og søte bananer til denne kaken.
Banankaken kan lages i mange variasjoner, se for eksempel oppskrift på "Banankake med cashewnøtter og rosiner", "Banankake med mandler og nougatsjokolade", "Banankake med sjokolade og valnøtter" og "Banankake med peanøtter og melkesjokolade".
1 kommentar
Hei alt du lager bli til gull
Hei alt du lager bli til gull! Nå lurer jeg på om jeg kan lage denne og så steke dem i muffinsformer. Hvor lenge skal de steke da?
Skriv ny kommentar