Banankake med valnøtter


Banan og valnøtter er en utrolig god kombinasjon, og jeg har hatt suksess med denne enkle kaken ved mange anledninger. Blant annet er denne kaken en av mine svigerforeldres absolutte favorittkaker! Kaken er svært saftig og veldig holdbar.

Se dessuten "Bananbiter med valnøtter", som også er kjempegode!!

Banankake med valnøtter
Ingredienser

150 g smør
2,5 dl sukker
2 egg
3 medium bananer (ca 350 g uten skall)
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g valnøtter

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene med stavmikser, og rør inn i deigen. Sikt i det tørre og rør til slutt i hakkede valnøtter.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ed 175°C i 60 min. Dekk til kaken med et stykke matpapir etter ca 45 min steketid, for å unngå at kaken blir for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Kaken kan oppbevares innpakket i plast, enten i kjøleskapet eller i romtemperatur. Kaken er også veldig fin å fryse.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift