Bananmuffins med Nutella

22.02.2018


Disse bananmuffinsene er bare utrolig gode!

 

 

Server dem varme, slik at Nutellafyllet inni muffinsene er bløtt og og deilig.

 

 

Oppskriften gir 12 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør

Fyll:
♥ 2 dl Nutella

Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn


Fremgangsmåte:

Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.

Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.

Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Sett papirformer i et muffinsbrett.

Fyll muffinsformene halvfulle med deig.

Legg på en stor teskje Nutella.

Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Ikke noe er som duften av nystekte bananmuffins! 

 


Særlig når de er fylt med varm Nutella  ♥

 


Tips:

♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.

♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det. 

♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.

♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen. 

 

 

Kos deg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Bananmuffins med Nutella

Ingredienser

♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 3 modne bananer
♥ 1 stort egg
♥ 75 g smør

Fyll:
♥ 2 dl Nutella

Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver, sukker og kanel i en bolle.

Mos bananene i en annen bolle (jeg bruker stavmikser til dette). Bland egget med bananmosen. Smelt smøret og ha også dette i bananmosen.

Ha i det tørre og vend forsiktig rundt i deigen til den blir jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Sett papirformer i et muffinsbrett.

Fyll muffinsformene halvfulle med deig. Legg på en stor teskje Nutella. Dekk med resten av deigen. Dryss over havregryn til pynt.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Bruk skikkelig modne bananer for å få god banansmak på muffinsene.

♥ Nutella kan byttes ut med Nugatti hvis du foretrekker det. 

♥ Ikke rør mer i deigen enn helt nødvendig, og rør for hånd, ikke med kjøkkenmaskin. Dette for å unngå at deigen blir seig og da blir muffinsene tunge og kompakte. Jeg bare vender forsiktig i deigen med en slikkepott til den er såvidt blandet sammen.

♥ Muffinsene smaker aller best helt nystekte synes jeg. Får du muffins til overs, kan de oppbevares innpakket i plast så de holder seg myke. Muffinsene kan også fryses, og kan da tines kort i ovnen så de blir varme og myke igjen. 

22.02.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Jeg skulle gjerne vite hvor my bananmose (i desilitre mål, hvis mulig) man får fra tre modne bananer, Siden stoerrelsen varierer fra banan til banan kan volum av mosen også variere. Bruker man små bananer, store bananer, eller middelsstore bananer?

Kan man bytte Nutella med hakket sjokolade?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet