Barnas beste fastelavnsboller

06.03.2011


Når man lager fastelavnsboller, er det ikke noe i veien for å fylle bollene med litt forskjellig fyll. Det gir lekkert kakebord og alle kan forsyne seg med det de liker best.

Dette er fastelavnsboller som pleier å være ekstra populære hos barn (PS: dette har jeg testet ut Wink ). Fyll myke hveteboller med masse, pisket krem og dryss så over Oboy sjokolademelkpulver i stedet for melis.

Namnam!  Yum

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 100 g sukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 550 g hvetemel

Kremfyll:
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker

Pynt:
♥ Oboy sjokolademelkpulver

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Bland med melk og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sammenpisket egg, sukker og kardemomme. Ha så i melet og elt deigen jevn. Hev deigen i 1 time.

Kna sammen deigen og del den i 20 jevnstore emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Pisk kremfløten stiv og smak til med vaniljesukker.

Skjær et lokk av bollene og fyll på med pisket krem (se tips). Sikt over Oboy sjokolademelkpulver til pynt.



Tips:

♥ Du får flotte kremtopper inni bollene om du bruker sprøytepose med stor sprøytetut. Jeg har her brukt stor sprøytetut (17 mm) kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se. Du får nå også kjøpt slik stor sprøytetut i den norske nettbutikken til Kakebua, se www.kakebua.no.

♥ Disse bollene bør spises samme dag de er laget, så kremen er helt fersk.

 

Instagram: @kristine_lifeissweet


♥ ♥ ♥ ♥

Barnas beste fastelavnsboller

Ingredienser

100 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
1 egg
100 g sukker
0,5 ts kardemomme
550 g hvetemel

Kremfyll:
7,5 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker

Pynt:
Oboy sjokolademelkpulver

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med melk og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sammenpisket egg, sukker og kardemomme. Ha så i melet og elt deigen jevn. Hev deigen i 1 time.

Kna sammen deigen og del den i 20 jevnstore emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Pisk kremfløten stiv og smak til med vaniljesukker.

Skjær et lokk av bollene og fyll på med pisket krem (se tips). Sikt over Oboy sjokolademelkpulver til pynt.

Tips

Du får flotte kremtopper inni bollene om du bruker sprøytepose med stor sprøytetut. Jeg har her brukt stor sprøytetut (17 mm) kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se. Du får nå også kjøpt slik stor sprøytetut i den norske nettbutikken til Kakebua, se www.kakebua.no.

Disse bollene bør spises samme dag de er laget, så kremen er helt fersk.

06.03.2011
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet