Barnehagens beste langpannekake

 

 

 

Barnehagens beste langpannekake
Ingredienser

1 liter kefir
8 dl sukker
3 ts natron
3 ts kanel
150 g smør
12 dl hvetemel

Glasur:
150 g smør
2 ts Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
2 ss ikke for sterk kaffe
4-5 dl melis

Fremgangsmåte

Ha kefir i en stor rørebolle og tilsett sukker, natron og kanel. Smelt smøret og bland i og bland til slutt i hvetemelet. Rør til en klumpfri deig (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35 min til den er gylden og gjennomstekt.

Til glasuren smeltes smøret i en kjele. Rør i sjokoladepulver, kaffe og melis (jeg brukte 5 dl) til en glatt og klumpfri glasur.

La den ferdigstekte kaken avkjøles til den er lunken. Smør så glasuren på kaken. Dryss eventuelt over litt kakestrøssel til pynt og del kaken deretter opp i passe store firkanter.

Tips

Jeg bruker alltid stålvisp (også kalt ballongvisp) når jeg skal røre i mine deiger, for det gjør at melklumper løser seg opp veldig raskt og effektivt.

I stedet for 2 ts Oboy sjokolademelkpulver i glasuren går det an å bruke 1 ts vanlig kakao.

Hvis man ønsker, kan man også tilsette 1 eggeplomme i glasuren. Det gir ekstra fylde og glans. Da jeg lagde kaken på bildet, lagde jeg glasuren uten eggeplomme.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Denne kaken er en kjempesuksess hver gang jeg baker den til barna på SFO. Den er utrolig enkel å lage og smaker veldig godt. Det kan kanskje se ut som det er mye sukker, men kaken blir ikke for søt og i tillegg er den saftig.

Hei, passer kaken som bursdagskake da jeg ikke kan lage sjokoladekake?
Erstatte kanel med vanilje og rosa jordbærglasur???

Jeg tilsetter 3 ss kakao og får da en utrolig nydelig sjokoladekake! Den er en suksess hver gang jeg baker den :)

Jeg brukte ballongvisp på min kitchenaid og fikk klumper da jeg helte i smøret og så at det delte seg opp og når jeg begynte å kjøre maskinen klumpet smøret seg rundt ballongvispen, så jeg måtte trekke det av og kjøre deigen en stund til. Smøret var under 37 grader og litt avkjølt så jeg er usikker på om det bør være helt avkjølt og hva slags smør det er best å bruke for å unngå at det klumper seg i slike langpannekakedeiger. Neste problem var hvetemelet, som var hele 12 dl og jeg fikk inntrykk av at dette var litt vel mye ettersom 1 dl var nesten 1,5 hg på et litermål jeg har! Jeg tok oppi ca. 13 dl hvetemel ettersom jeg var veldig usikker på om det var dl eller hg. Vanligvis beregnes tørre varer i hekto og ikke desiliter. Etter mye jobb med en tung deig ble glasuren på kaken ødelagt da jeg tok oppi en eggeplomme, den delte seg og ble til små gule klumper så da ga jeg opp den og lagde ny glasur. Det er såpass lite smør i glasuren at selv om jeg klarte å lage den andre glasuren korrekt så fikk jeg ikke smurt denne over hele kaken da den var for tykk til å klare det før den stivnet. Jeg synes også det er best med et litt tykt lag glasur, selv om denne kaken har et veldig tynt lag. Har dere noen gode råd til meg? jeg har laget langpannekaker med stort hell for det meste, men denne gangen gikk mye galt :(

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift