Berlinerboller (stekt i airfryer)

Annonse: Cosori.no

Hei dere!

Lyst på en deilig Berlinerbolle, men ønsker å gjøre den litt mindre «fet» ved å droppe frityrstekingen?
Da er Cosori airfryer løsningen for deg! Smile  

 

 

Jeg har i det siste virkelig fått øynene opp for hvor lett det er å lage bakverk som vanligvis frityrstekes i en airfryer. Resultatet blir nydelig, selv om stekingen skjer så å si helt uten fett!

Disse Berlinerbollene ble himmelsk gode!

Jeg lagde 3 varianter og fylte dem med jordbærsyltetøy, Nutella og vaniljekrem.

Gjett om de ble populære i heimen! Smile

 

 

Mmmmm…..

 

 

Cosori airfryer er en fantastisk bra airfryer, som har fått mange "best i test"-utmerkelser, slik som for eksempel i denne vurderingen foretatt av Tekguide.no.

Den er veldig effektiv og enkel å bruke, lett å holde ren og så ser den jo veldig lekker og elegant ut i tillegg!

 

 

Her kommer oppskriften på supergode Berlinerboller (stekt i airfryer)!

Oppskriften gir 15 stk.


Ingredienser:

♥ 120 g smør
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 800 g hvetemel

Pynt:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker

Fyll:
♥ 2 dl jordbærsyltetøy
♥ 2 dl Nutella
♥ 3 dl vaniljekrem


Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Smelt smøret og bland med melken. Varm blandingen til den er lunken og løs opp gjæren i væsken. Tilsett lett sammenpiskede egg og sukkeret. Bland inn bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig.

La deigen heve lunt i 1 time.
 

Utbaking og etterheving:

Kjevle ut leiven 2-3 cm tykk og stikk ut rundinger som er 7-8 cm i diameter (se tips).

Legg rundingene på et brett som er dekket med bakepapir. La dem etterheve i ca. 30 minutter til de er luftige.

 

 

Steking i airfryer:

Legg bollene i forvarmet airfryer og stek dem til de er gylne på utsiden og gjennomstekte inni. Det passer å steke 4 om gangen. Husk å spraye underlaget lett med olje slik at de stekte bollene løsner lett.

 

 

Jeg synes passe steketid er 6 minutter ved 180°C, men dette kan du tilpasse selv (merk at airfryeren skal forvarmes i noen minutter som beskrevet i instruksjonsheftet).

 

 

Fyll og pynt:

Gjør klar smeltet smør og sukker.

 

 

Vend de ferdigstekte berlinerbollene straks i smeltet smør og dryss over rikelig med sukker slik at bollene blir godt dekket.

Legg de sukrede bollene på bakepapirdekket brett og la de avkjøles helt.

 

 

Bollene blir superluftige og myke!

 

 

Ha syltetøy og/eller Nutella og/eller vaniljekrem i hver sin sprøytepose.

 

 

Jeg bruker her en lang og spiss tipp, men det er ikke nødvendig når du lager et hull i bollene før du sprøyter inn fyllet (se tips).

 

 

Lag et dypt hull i siden på hver av bollene og sprøyt inn rikelig med fyll.

 

 

Serveres nylagde!

 

 

Du kan så klart velge bare en type fyll, men jeg kan love deg at det blir populært dersom du lager flere varianter som det her!  Smile

 

 

Oh la la, så herlige Berlinerboller!!

 

 

Tips:

♥ Husk at rundingene du stikker ut skal være temmelig tykke, slik at de ferdige Berlinerbollene får en lubben og rund fasong når de er ferdigstekte.

♥ Det kan være greit å skaffe seg en liten sprayflaske til olje. Det løfter smaken på bakverket, men trengs kun i svært små mengder. Alternativt kan du pensle på litt nøytral olje eller smeltet smør før steking.

♥ Ikke åpne airfryeren før steketiden er over. Berlinerbollene skal altså ikke ristes underveis i steketiden slik som når man for eksempel lager pommes frites i en airfryer.

♥ For å lage hull i bollene til fyllet kan du f eks bruke skaftet på en tresleiv. Vær raus med fyllet du sprøyter i bollene, for det gjør dem ekstra gode!

♥ Berlinerboller er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.

 

 

Se også oppskrift på Churros (stekt i airfryer) og Donuts (stekt i airfryer) her på Det søte liv!

 

 

Det er virkelig helt utrolig at det går an å lage seg deilige, myke Berlinerboller helt uten frityrsteking.  Dette altså takket være denne fine airfryeren!

 


 

RABATTKODE:

Cosori.no finnes det nå fantastisk gode tilbud på airfryere med kr 1500 i avslag, blant annet på den modellen jeg har: Cosori Premium – Airfryer (Hvit)

I tillegg vil du få ytterligere 10 % rabatt og fri frakt dersom du benytter deg av rabattkoden Detsoteliv10.

Hvis du noen gang har vurdert å kjøpe en airfryer, er det et riktig  tidspunkt å slå til nå, for dette er virkelig et helt suverent godt tilbud!

Dette er også et supert julegavetips!  Smile  

Følg også med på Instagram og Facebook hvor det i morgen vil komme en konkurranse der jeg deler ut 2 gratis airfryere fra Cosori til to heldige vinnere!!

 

 

Så håper jeg du prøver deg på disse deilige Berlinerbollene stekt i airfryer, og nyter dem like mye som jeg gjør!

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Berlinerboller (stekt i airfryer)
Ingredienser

♥ 120 g smør
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 800 g hvetemel

Pynt:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker

Fyll:
♥ 2 dl jordbærsyltetøy
♥ 2 dl Nutella
♥ 3 dl vaniljekrem

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm blandingen til den er lunken og løs opp gjæren i væsken. Tilsett lett sammenpiskede egg og sukkeret. Bland inn bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig.

La deigen heve lunt i 1 time.

Utbaking og etterheving:
Kjevle ut leiven 2-3 cm tykk og stikk ut rundinger som er 7-8 cm i diameter (se tips).

Legg rundingene på et brett som er dekket med bakepapir. La dem etterheve i ca. 30 minutter til de er luftige.

Steking i airfryer:
Legg bollene i forvarmet airfryer og stek dem til de er gylne på utsiden og gjennomstekte inni. Det passer å steke 4 om gangen. Husk å spraye underlaget lett med olje slik at de stekte bollene løsner lett.

Jeg synes passe steketid er 6 minutter ved 180°C, men dette kan du tilpasse selv (merk at airfryeren skal forvarmes i noen minutter som beskrevet i instruksjonsheftet).

Fyll og pynt:
Gjør klar smeltet smør og sukker.

Vend de ferdigstekte berlinerbollene straks i smeltet smør og dryss over rikelig med sukker slik at bollene blir godt dekket. Legg de sukrede bollene på bakepapirdekket brett og la de avkjøles helt.

Ha syltetøy og/eller Nutella og/eller vaniljekrem i hver sin sprøytepose. Jeg bruker her en lang og spiss tipp, men det er ikke nødvendig når du lager et hull i bollene før du sprøyter inn fyllet (se tips). Lag et dypt hull i siden på hver av bollene og sprøyt inn rikelig med fyll.

Serveres nylagde!

Tips

♥ Husk at rundingene du stikker ut skal være temmelig tykke, slik at de ferdige Berlinerbollene får en lubben og rund fasong når de er ferdigstekte.

♥ Det kan være greit å skaffe seg en liten sprayflaske til olje. Det løfter smaken på bakverket, men trengs kun i svært små mengder. Alternativt kan du pensle på litt nøytral olje eller smeltet smør før steking.

♥ Ikke åpne airfryeren før steketiden er over. Berlinerbollene skal altså ikke ristes underveis i steketiden slik som når man for eksempel lager pommes frites i en airfryer.

♥ For å lage hull i bollene til fyllet kan du f eks bruke skaftet på en tresleiv. Vær raus med fyllet du sprøyter i bollene, for det gjør dem ekstra gode!

♥ Berlinerboller er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei:) Disse så veldig gode ut!!! Tenker jeg skal prøve å lage dem!! Ser du skriver H-melk, kan man bruke for.e lett? Er det en spesifikk grunn? om resultatet blir annerledes med h-melk?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift