Bircher Müsli


Heisan dere!

November har meldt sin ankomst, og jeg tenkte å ha et par bittelittegranne sunnere oppskrifter her på Det søte liv nå i begynnelsen av måneden - før julebaksten slår inn for fullt...  Smile 

"Bircher Müsli" er oppkalt etter den sveitsiske legen Maximilian Bircher-Brenner (1867-1939), som blant annet drev et berømt sanatorium i Sveits der sunn og mest mulig rå og ubehandlet mat var et essensielt virkemiddel for å helbrede sykdom. 

Han utviklet denne kjempegode og mettende kjøleskapsgrøten med havre, yoghurt, masse revet eple, druer og nøtter, som pasientene fikk til frokost hver dag. Noe av konseptet til Bircher Müsli er at havregryn bløtlegges i melk over natten slik at de sveller opp. Dagen etter tynnes grøten ut med yoghurt, revet eple og nøtter, som gjør at en Bircher Müsli blir nokså bløt i konsistensen.

Bircher Müsli ble etter hvert berømt over hele verden, og dette skal visst nok være originaloppskriften! 

 

Til en stor og god porsjon trenger du følgende:
 

Ingredienser:

♥ 8 ss store havregryn
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 2 ss rosiner
- -
♥ 1 lite eple
♥ 1,5 dl gresk yoghurt naturell
♥ 1 ss flytende honning

Til servering:
♥ hakkede hasselnøtter
♥ druer


Fremgangsmåte:

Bland havregryn, melk, sitronsaft og rosiner i en skål. Dekk over med plastfolie og sett skålen i kjøleskapet over natten. Havregrynene vil da ha svellet opp og rosinene blitt myke.

 

 

Riv eplet og bland med tykk yoghurt naturell og flytende honning.

 

 

Rør dette sammen med havreblandingen og ha den ferdige müslien tilbake i skålen.

 

 

Topp med grovt hakkede hasselnøtter og noen druer.

 

 

Tips:

♥ Ferdiglaget Bircher Müsli smaker best samme dag.

♥ Se også andre varianter av Kjøleskapsgrøt her på Det søte liv.

♥ Jeg elsker et glass appelsinjuice med isbiter til! 

 

 

Super start på dagen!!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bircher Müsli
Ingredienser

♥ 8 ss store havregryn
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 2 ss rosiner
- -
♥ 1 lite eple
♥ 1,5 dl gresk yoghurt naturell
♥ 1 ss flytende honning

Til servering:
♥ hakkede hasselnøtter
♥ druer

Fremgangsmåte

Bland havregryn, melk, sitronsaft og rosiner i en skål. Dekk over med plastfolie og sett skålen i kjøleskapet over natten. Havregrynene vil da ha svellet opp og rosinene vil ha blitt myke.

Riv eplet og bland med tykk yoghurt naturell og flytende honning. Rør dette sammen med havreblandingen.

Ha den ferdige müslien tilbake i skålen og topp med grovt hakkede hasselnøtter og noen druer.

Tips

♥ Ferdiglaget Bircher Müsli smaker best samme dag.

♥ Se også andre varianter av Kjøleskapsgrøt her på Det søte liv.

♥ Jeg elsker et glass appelsinjuice med isbiter til! 

1 kommentar

Bircher muesli er så godt! Men denne er ikke lik det som i Sveits som regel sies er originaloppskriften. Hva som faktisk er originalen er vel umulig å si med mindre noen publiserer en kopi av en nedskrevet oppskrift :) men det var nok bl.a. ikke gresk yoghurt oppi i Sveits rundt 1902, selv om det gir en ekstra god konsistens for oss som har det tilgjengelig nå :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift