Brukere online: 4040
Brukere i dag: 38384
Brukere siste 7 dager: 271243
Sponset innlegg.
Hei dere!
Jeg er tilbake i Oslo etter en kjempefin helg i koselige Stavanger og er klar for å gi dere en supergod oppskrift på italienske biscotti!
Du finner flere oppskrifter på biscotti her på Det søte liv fra før, og her altså en ny variant med skåldede mandler og tørkede tranebær. Biscottiene får ekstra god smak av revet sitronskall og vanilje.
Biscotti holder seg i evigheter, så disse kan du lage nå og ha i kakeboksen i lang tid fremover.
PS: Det nydelige serviset og kakeboksen du ser på bildet er fra GreenGate.
Ingredienser:
♥ 3 store egg
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 400 g hvetemel
♥ 300 g skåldede mandler
♥ 175 g tranebær
Fremgangsmåte:
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og revet sitronskall. Ha deretter i bakepulver og hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele skåldede mandler og tørkede tranebær. Det skal bli en nokså fast og tørr deig.
Form deigen til 3 stenger på en bakepapirdekket stekeplate og trykk stengene litt flate med fingrene.
Stekes midt i ovnen 175°C i 25 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver på skrå.
Legg kakene med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 175°C i 10 minutter til.
Avkjøl kakene på rist.
Tips:
♥ Jeg har brukt disse fine posene med skåldede mandler og tørkede tranebær fra Mill & Mortar som er av supergod kvalitet, men det er ikke noe problem å blande skåldede mandler og tørkede tranebær selv.
♥ Kakene er holdbare lenge.
Oppbevares i tettsluttet kakeboks. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.
Nam, nam! Supergode biscotti til kaffekoppen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 store egg
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 400 g hvetemel
♥ 300 g skåldede mandler
♥ 175 g tranebær
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn vaniljeekstrakt og revet sitronskall. Ha deretter i bakepulver og hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele skåldede mandler og tørkede tranebær. Det skal bli en nokså fast og tørr deig.
Form deigen til 3 stenger på en bakepapirdekket stekeplate og trykk stengene litt flate med fingrene.
Stekes midt i ovnen 175°C i 25 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver på skrå.
Legg kakene med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 175°C i 10 minutter til.
Avkjøl kakene på rist.
♥ Kakene er holdbare lenge. Oppbevares i tettsluttet kakeboks. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.
1 kommentar
Hva med smør? Denne
Hva med smør? Denne oppskriften er umulig å lage uten mer vått...
Skriv ny kommentar