Bjørnekake

Bjørnekake er en kjempegod krydderkake som er smaksatt med brunt sukker, kanel og kardemomme og pyntet med hakkede nøtter. Surmelk gjør kaken ekstra saftig. Bjørnekake har sannsynligvis fått sitt navn på grunn av sin varme, brune farge.

Bjørnekake
Ingredienser

100 g smør
2 egg
2,5 dl brunt sukker
3,5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1,5 dl kefir

Pynt:
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og brunt sukker til eggedosis. Bland i surmelk. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i deigen vekselsvis med avkjølt smør.

Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Strø over fint hakkede nøtter.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 50 minutter.

Avkjøl kaken noe før du forsiktig løsner den fra formen med en skarp kniv og hvelver den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift