Blåbærmuffins med crème fraîche

Blåbærmuffins med crème fraîche

06.06.2010

Det er utrolig deilig med store, saftige blåbærmuffins! Disse muffinsene er veldig raske og lettvinte å lage.

Blåbærmuffinsene blir ekstra saftige fordi deigen lages med crème fraîche.

Oppskriften gir 8-10 store muffins. Bruker du mindre muffinsformer, blir det flere muffins som trenger noe kortere steketid.

Blåbærmuffins med crème fraîche

Ingredienser

5 dl hvetemel
2 dl sukker
2,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 store egg
1 dl crème fraîche
1 dl melk
50 g smør
- -
4 dl blåbær

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. I en annen bolle vispes eggene lett sammen med crème fraîche, melk og smeltet smør. Ha det våte i bollen med det tørre og bland deigen raskt sammen for hånd (ikke rør med enn nødvendig). Deigen skal bli tykk og kompakt.

Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene så de blir omtrent halvfulle. Ha rikelig med blåbær oppå deigen i hver muffinsform og trykk bærene lett ned i deigen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter (ca. 15 minutter hvis du lager mindre muffinser). Sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekte før du tar de ut av ovnen. Avkjøl muffinsene på rist.

Tips

Muffinsene er fine å fryse.

06.06.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Jeg må si det er helt meningsløst å skrive ut denne oppskriften, for man får med hele det lange diktet også, og det blir 4 sider! Folk flest er vel bare interessert i oppskriften????

Hei,

Som så mye annet på siden ser disse helt nydelige ut! Tror du muffinsene blir gode med sjokoladekrem på toppen? Usikker på om blåbærmuffins og sjokoladekrem passer sammen.

På forhånd takk for svar :)

Regine

Hei!
Deigen jeg fikk etter at jeg fulgte denne oppskriften kan ikke beskrives som noe annet enn en solid klump. Skulle tro det var brød jeg laget....
Til info: jeg har fulgt oppskriftene etter punkt og prikke, så forstår ikke helt hva som har skjedd med min deig i prosessen....

På forhånd takk for svar
MVH en stresset bakerHarepus

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter